Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun "Vizyon İttifakı" açıklamasından sonra konuştu. İttifakın genişleyebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, ittifakın isminin de değişebileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2022 09:47 GÜNCELLEME 28.01.2022 13:13 SİYASET
Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın genişlemeyebileceğini ve ittifakın adının değişebileceğini söyledi.

Birgün Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine muhalefet partileri olarak daha güçlü bir yapılanmayla gideceklerinin sinyalini verdi. 

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ittifakın yeni isminin, "Vizyon İttifakı" olabileceğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu da, "İttifak büyüyebilir ismi de değişebilir. İttifakı oluşturan bileşenlerin tamamı karar verir. ‘Benim düşüncem şudur’ demem doğru olmaz" dedi. 

"POPÜLER BİR İSMİ CUMHURBAŞKANI SEÇELİM' DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın çıkaracağı aday için de şunları söyledi: 

"Bu bir geçiş süreci. Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye’yi inşa konusunda elbirliğiyle bir güç olarak ortaya çıkabilir. ‘Biz çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim’ diye bir düşüncemiz yok. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri çok önemli. Adayın siyasetçi olması lazım. Çünkü devlet siyasal bir organ. Siyasal organı iyi tanıyan bir siyasetçi olması lazım."

KAYNAK : BİRGÜN