Batı Rusya'ya karşı çaresiz kaldı, akıllara Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü geldi

ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı'nın önde gelen devletleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planına karşı dişe dokunur bir adım atamadı. BM toplantısından da sonuç çıkmadı. Akıllara Erdoğan'ın daha önce birçok kez yaptığı uyarı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2022 08:41 GÜNCELLEME 22.02.2022 09:08 SİYASET
Batı Rusya'ya karşı çaresiz kaldı, akıllara Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü geldi

Haber7 - Detay

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ile Lugansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı. Ayrıkçılar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararını sevinçle karşılarken, ABD ve Avrupa Moskova yönetimine karşı etkili bir adım alamadı. 

Altın, savaş kaygısıyla fena yükseldi!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın çağrısının ardından acil toplandı. Ancak toplantı, ironik yönüyle ön plana çıktı. Toplantıyı, dönem başkanı Rusya yönetti. Rusya temsilcisi, işgal girişimine karşı tepki göstermek isteyen diğer ülkelerin temsilcilerine söz verdi, oturumu yönetti. Oturumdan sonra çıkması istenen karar ise Rusya tarafından veto edildi. Bilindiği üzere, BM'nin 5 daimi üyesinden herhangi biri veto ederse, herhangi bir karar çıkmıyor. 

Rusya'ya karşı BM'de ironik toplantı!

Putin'den çok kritik Ukrayna açıklaması!

Zelenskiy, Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı

ERDOĞAN DEFALARCA KEZ UYARMIŞTI

BM'deki ironik toplantı, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözünü getirdi. 

Erdoğan ilk kez 2013'te BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu görüşü dile getirmiş, açıklamaları uluslararası kamuoyunda büyük ses getirmişti. 

"KARARLAR 5 ÜLKEYE BAĞLANAMAZ"

Cumhurbaşkanı, yaptığı konuşmalarda nükleer güç sahibi ülkeler ile buna sahip olmayan ülkelerin arasındaki adaletsizliğe dikkati çekmiş ve dünya için önemli kararların sadece 5 ülkeye bağlanmaması gerektiğine vurgu yapmıştı.

BM'nin 5 daimi üye ülkeleri şöyle: Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD.

KAYNAK : Haber7