Fikri Sağlar'dan ibretlik U dönüşü! Ne işimiz var diyordu, şimdi "neden sessiz" diyor

Ukrayna konusundaki açıklamaları görmezden gelen CHP'li eski vekil Fikri Sağlar, iktidarı hedef alarak, "Türkiye neden sessiz" dedi. Sağlar daha önce de Türkiye'nin dış politikasını, "Afganistan'da ne işimiz var" diye eleştirmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 14:10 GÜNCELLEME 23.02.2022 14:10 SİYASET
Fikri Sağlar'dan ibretlik U dönüşü! Ne işimiz var diyordu, şimdi "neden sessiz" diyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamış ve Rus ordusuna bölgeye konuşlanma emri vermişti.

Tüm dünyanın tepkisini çeken karara ilişkin, Dışişleri Bakanlığı da, "Rusya’nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" açıklamasını yapmıştı. Konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş, "Biz Rusya’nın kararının kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz" demişti.

Bunlarla birlikte, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky de desteklerinden dolayı Erdoğan'a teşekkür etmiş ve Almanya, Ukrayna ve Türkiye olarak görüşeceklerini açıklamıştı.

Erdoğan Afrika gezisini erken bitirdi: Bu sabah Türkiye'ye döndü

Erdoğan'ın Ukrayna kararı sonrası ABD'li isimden açıklama geldi!

Rusya'nın kararı sonrası Zelensky'den Türkiye açıklaması: Erdoğan'a teşekkür ederim

FİKRİ SAĞLAR: TÜRKİYE NEDEN SESSİZ?

CHP Eski Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar, Türkiye'den yapılan açıklamaları görmeyerek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümeti hedef aldı. Sağlar, Türkiye'yi Ukrayna krizine karşı "sessiz kalmakla" suçladı.

DAHA ÖNCE DE "NE İŞİMİZ VAR?" DEMİŞTİ

Aynı Fikri Sağlar, geçtiğimiz yıllarda, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını ve askeri destek sağladığı ülkelerdeki dış politikasını hedef alarak "Suriye'de, Afganistan'da başka ülkelerde ne işimiz var?" demişti.