Hükümetten CHP'ye hodri meydan
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'ten telekulak iddiaları ile ile ilgili CHP'ye hodri meydan: 'Gelin Meclis'te bu konuyu araştırmak için ortak komisyon kuralım.'
ABONE OLDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dinleme iddialarını değerlendirirken, "CHP, devletin yapacağı incelemelere tereddütle bakıyorsa, kuralım bir komisyon Meclis boyutuyla araştıralım. CHP'nin yaptığı gibi karanlığa karşı kurşun sıkmak yok. Hodri meydan" dedi.
Çiçek, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiğine ilişkin iddialar konusunda, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kanunsuz dinlemenin önünde, arkasında olmayacaklarını ifade eden Çiçek, bu tür iddialar karşısında Cumhuriyet savcılarının harekete geçerek, soruşturma başlattıklarını anımsattı.
Çiçek, bu konuda yargı ne istiyorsa Hükümetin gereğini yapacağını, idari anlamda yapılacakların da İçişleri Bakanlığınca yerine getirileceğini bildirerek, şöyle konuştu:
"CHP, devletin yapacağı bu incelemelere tereddütle bakıyorsa, kuralım bir komisyon Meclis boyutuyla araştıralım. Biz, teklif ediyoruz. Kuralım Meclis komisyonunu ve sorumluları ortaya çıkaralım. Biz, erik yemedik karnımız ağrımaz. Kimse devletin faaliyetiyle ilgili flu alan bırakmasın. Hodri meydan... CHP, ne istiyorsa, kuralım komisyonu kim varsa yakasına birlikte yapışalım. CHP'nin yaptığı gibi karanlığa karşı kurşun sıkmak yok. Hodri meydan. Biz varız."
Olay konusunda iyi niyetle işbirliğine hazır olduklarını anlatan Başbakan Yardımcısı Çiçek, CHP'nin yaptığı iki yanlış olduğunu, bunları saklamaması gerektiğini söyledi.
Çiçek, bu yanlışlardan birisinin, eski Bolu Valisi Ali Serindağ'ın, CHP Genel Merkezine gidip il başkanı gibi görüşmesi olduğunu ifade ederek, "Bunlar devletin, Cumhuriyetin valileridir, partilerin valileri değildir. Gitmesi gerekiyorsa ilgili makam olan İçişleri Bakanı'na bilgi verilir" dedi.
Valinin haber vermeden gittiğini belirten Çiçek, görüşmede 1940'lı yıllardaki gibi siyasi değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.
Başbakan Yardımcısı Çiçek, Önder Sav'ın geçen hafta "din ve vicdan özgürlüğü açısından sakıncalı, milletin inancını aşağılayıcı" ifadeleri olduğunu söyledi. Çiçek, "Adeta Danimarka'daki karikatür krizini andıran tarzda peygamberimizle ilgili son derece yakışıksız hitapları söz konusu oldu. Bir hafta piyasada görülmedi. Millet kendisinden özür bekliyor. Sıradan insanlara bile 'sayın' derken bir dinin peygamberine karşı yakışıksız hitapta bulunmuş ve saygısızca bir ifade kullanmıştır" diye konuştu.
CHP'nin millete özür borcu olduğunu söyleyen Çiçek, "Bu üç yanlışı birlikte düzeltelim" dedi.