Ordunun gizli belgeleri Perinçek'te

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında mart ayında İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramada TSK'ya ait çok sayıda 'gizli belge'nin ele geçirildiği ileri sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2008 08:40 GÜNCELLEME 03.06.2008 08:40 SİYASET
Ordunun gizli belgeleri Perinçek'te

Aydınlık Dergisi, bu haftaki sayısında söz konusu bu belgeleri haber yaparak yine kendilerine 'tertip' yapıldığını savundu. Dergiye göre Özcan'ın CD'lerden haberi bile yok.

İP Genel Merkezi'nde ele geçen belgeler arasında İstihbarat Binbaşı Cem Başbuğ imzalı brifing ve tatbikat yazıları da bulunuyor. Genel merkez binasında ele geçen belgeler arasında Şirinyer'deki NATO karargâhı ile ilgili krokilerin de bulunması dikkat çekti. Hatırlanacağı gibi emekli Hava Pilot Tümgeneral Yaşar Müjdeci, İşçi Partisi'nden İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olmuştu. Emekli Tuğgeneral Servet Cömert de İP'te halen genel başkan yardımcısı konumunda. İP'in Ankara'daki genel merkezde yapılan aramalarda Yargıtay binası ile ilgili krokilerin de bulunduğu bir başka CD daha ele geçirildiği öne sürülmüştü. Ayrıca AK Parti hakkındaki iddianamenin Abdullah Gül'le ilgili kısmı da İP'te bulundu. İddianamenin Gül'le ilgili kısmını İP'e YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun önceden verdiği öne sürüldü. Aydınlık dergisinin bu haftaki sayısında yer alan haberler ise İşçi Partililerin kendilerine yapılan operasyondan aylar öncesinden haberdar olduğunu ortaya koydu. Dergide bu konuda 'İşçi Partisi'ne aylardır polisin arama yapacağı bilgileri gelmekteydi. Aramadan önceki hafta bu konuda beş ayrı haber geldi.' denildi.