Türkiye'den Macron'un küstah sözlerine tepki

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Afrika'da Fransa aleyhine propaganda yürüttüğünü iddia eden Macron'a cevap verdi. Sözcü Bilgiç, Fransa'nın kendi sömürgeci geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2022 11:45 GÜNCELLEME 27.08.2022 12:20 SİYASET
Türkiye'den Macron'un küstah sözlerine tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji krizini aşmak için gittiği Cezayir'de Türkiye karşıtı açıklamalar yaptı. Türkiye menşeli ağların Afrika'da Fransa düşmanlığı propagandası yürüttüğünü iddia eden Macron, "Türkiye, Rusya ve Çin'de, aktivizm, neo-kolonyal ve emperyalist ajandaları olan ve el altında Fransa düşmanlığı yapan ağlar var. Tek bir düşman var, Fransa. Bunda hepsi birleşiyor" ifadelerini kullandı. 

Macron ayrıca, "Afrikalılara Fransa hakkında mesnetsiz şeyler öğretildiğini" öne sürdü.

"SON DERECE TALİHSİZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'yi hedef gösteren Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi. Macron'un açıklamalarını "son derece talihsiz" olarak niteleyen Bilgiç, "Başta Cezayir olmak üzere Afrika’daki sömürgeci geçmişiyle yüzleşmekte zorlanan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, ülkemiz dahil başka ülkelere yönelik ithamda bulunarak sömürgeci geçmişinden sıyrılmaya çalışması kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'la Macron'u kıyasladı: Beceriksizsin

"Macron, Erdoğan'ın başarısını örtmek istedi ama ters tepti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ile görüştü

"FRANSA KENDİ SÖMÜRGECİ GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞMELİ"

Türkiye'nin dostluğu teşvik ettiğini ve Afrika Birliği'nin stratejik ortakları arasında yer aldığını vurgulayan Bilgiç şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Fransa, Afrika kıtasında, kendisine yönelik tepkiler olduğunu düşünüyorsa, bu tepkilerin kaynağını kendi sömürgeci geçmişinde ve bunları hala farklı yöntemlerle devam ettirme çabalarında aramalı ve bunu düzeltme yoluna gitmelidir. Kendi geçmişine ilişkin sorunlarla yüzleşmek ve bunları çözmek yerine, bu tepkilerin üçüncü ülkelerin faaliyetleri nedeniyle ortaya çıktığını iddia etmek sadece sosyolojik bir olguyu ve tarihi yadsımak değil, aynı zamanda bazı siyasetçilerin sahip olduğu çarpık bir zihniyeti de yansıtmaktadır.

Fransa'nın, en kısa zamanda, kendi sömürgeci geçmişiyle, ülkemiz dahil başka ülkelere ithamda bulunmadan yüzleşebilecek olgunluğa erişmesini temenni ediyoruz."

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR