AK Parti'den 265 günlük araştırma: Kılıçdaroğlu hiç "FETÖ" demedi

AK Parti, Kılıçdaroğlu'nun 10 aydır yaptığı yaklaşık 400 konuşmayı inceledi. Araştırmada, Kılıçdaroğlu'nun 265 gündür bir kere bile "FETÖ" demediği görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 19:11 GÜNCELLEME 22.09.2022 20:30 SİYASET
AK Parti'den 265 günlük araştırma: Kılıçdaroğlu hiç "FETÖ" demedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili FETÖ'yü rahatsız eden bir açıklama yapmış, kısa sürede açıklaması CHP'nin resmi hesabından silinmişti.

265 GÜNLÜK KONUŞMASI İNCELENDİ

AK Parti, Kılıçdaroğlu'nun 1 Ocak 2022'den bugüne kadarki süreçte yaptığı yaklaşık 400 açıklamayı inceledi. 

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, 10 aylık araştırmanın sonuçlarını paylaştı. 

KILIÇDAROĞLU 10 AYDIR HİÇ "FETÖ" DEMEDİ

"KHK'lıların hepsini görevlerine iade edeceğini" belirten Kılıçdaroğlu'nun 10 aylık süreçte "FETÖ" kelimesini kullanmadığına dikkati çeken Arvas, "Bu tesadüf değil. Hatırlarsanız firari FETÖ'cüler, 'FETÖ kelimesini kullananlar soykırım suçuna ortaktır' tehdidinde bulunmuştu" ifadelerini kullandı. 

"FETÖ'YLE HELALLEŞİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün kaset kumpasıyla CHP Genel Başkanı olduğuna işaret eden Arvas, CHP liderinin FETÖ'yle helalleştiğini söyledi. Arvas, Kılıçdaroğlu'nun söylem değişikliğini şöyle değerlendirdi: 

"Bu helalleşme ihanetinin arkasında yatan tek sebep FETÖ’cülerin oyunu alabilmek değil.

Geçtiğimiz aylarda çeşitli CHP’li isimlerin dile getirdiği “Cumhurbaşkanı adayı ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar" itirafı bu adımdan ayrı düşünülemez."

Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye terörist diyemem' diyen askeri öğrenci ve annesiyle buluştu

Kılıçdaroğlu, KHK açıklamasıyla FETÖ'ye umut verdi

Kılıçdaroğlu FETÖ'nün girdabına giriyor

"GÖZÜ KARARMIŞ İSİMLERİN ADIMLARI MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR"

"FETÖ’nün Türkiye’ye ihanetleri karşılığında ABD’de bazı çevrelerde elde ettiği ilişkileri bir güç olarak Kılıçdaroğlu’na kabul ettirdiği çok açık" diyen Arvas, "Erdoğan karşıtlığından gözleri kararmış isimlerin attıkları adımların milli güvenliği tehdit ettiğine" vurgu yaptı. 

"PKK" DEMEYİ DE BIRAKTI

Arvas'ın paylaştığı diğer bilgi de dikkati çekti. Buna göre, CHP lideri geçtiğimiz yıla kadar PKK'yı lanetlese de bu yılki konuşmalarında da PKK kelimesini kullanmamaya başladı.

Arvas, değerlendirmelerini şu soruyla noktaladı: 

"Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda alakalı alakasız pek çok konuda vaatlerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile mücadele konusunda bir açıklamasını hatırlayan var mı?"

KAYNAK : HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR