Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü: Referandum diplomasiye zarar verir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski telefonda görüştü. Erdoğan, Ukrayna'daki 4 bölgede yapılan referandumların diplomatik sürece zarar vereceğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 14:02 GÜNCELLEME 28.09.2022 14:39 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü: Referandum diplomasiye zarar verir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski telefonda görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alındı. Erdoğan, savaşın barışçıl müzakereyle çözümü için katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti. 

"REFERANDUM ZARAR VERİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Ukrayna'nın bazı bölgelerinde tek taraflı referandum yapmak diplomatik sürece zarar verir" dedi. 

UKRAYNA'DA 4 BÖLGEDE "REFERANDUM"

Ukrayna'da Rusya'nın kontrolünde olan Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson’da referandum gerçekleştirildi. Rus basını ilk sonuçlara göre "4 bölgenin de Rusya'ya katılımını büyük oranda desteklediğini" duyurdu.

ZELENSKİ: PUTİN'LE KONUŞACAK BİR ŞEYİM YOK

Zelenski, referanduma tepki gösterdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. İlhak, onu tüm insanlığa karşı getiren harekettir. Artık dünyanın her ülkesinden böyle bir mesaja ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

PUTİN: İNSANLARI KURTARMAK İSTİYORUZ

Putin ise, "Rusya'nın Ukrayna'daki Moskova kontrolündeki dört bölgede insanları kurtarmak istediğini" söyledi. 

ERDOĞAN'IN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERMİŞ, 200 ESİR MÜBADELE EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya lideri Putin ve Ukrayna lideri Zelenski ile yürüttüğü diplomasi sonucunda iki ülke arasında 200 savaş esirinin mübadelesi yapılmıştı. Erdoğan gelişmeyi BM Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD'de açıklamıştı. 

Başkan Erdoğan arabuluculuk etti! Rusya-Ukrayna arasında 200 esir takas edildi

Avrupa basınında Türkiye geniş yer buldu: Erdoğan'a büyük övgü

Takası Türkiye'de yapılan askerin görüntüsü şoke etti

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR