Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun vizyon belgesini açıkladığı etkinlikte, tartışmalı ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin de bir konuşma gerçekleştirdi. Online bağlantı ile salona seslenen Rifkin'in konuşmasını ingilizce bilmeyen konuklar anlayamadı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2022 16:48 GÜNCELLEME 03.12.2022 17:06 SİYASET
Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, merakla beklenen 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında partisinin vizyon belgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu "Şampiyonlar Ligi kadrosu" dediği yol arkadaşlarının da açıklamalarda bulunacağını belirtti.

İNGİLİZCE BİLMEYENLER ANLAMADI!

Eski Almanya lideri Angela Merkel'in eski danışmanı Jeremy Rifkin'in de kendisinin Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanı olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, kendisinden sonra sözü Rifkin'e verdi. ABD'li Rifkin online bağlantı ile salona seslenerek konuşmasına başladı. Ancak İngilizce konuşan Rifkin için tercüme ise TV yayınları hariç sadece protokole yapıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte, salonda İngilizce bilmeyenler Rifkin'in konuşmasını anlayamadı.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLDİ

Sosyal medyada ise Rifkin'in oldukça akademik bir dil ile sadece bilimsel konuları ele alması kullanıcılar tarafından eleştirildi. Konuşma süresinin uzun tutulması da dikkatlerden kaçmadı.

O yorumlardan bazıları:

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR