HDP'li Hasip Kaplan, Almanya'dan muhalefete parmak salladı: Akıllı olun!

HDP'li Hasip Kaplan, noel tatilini geçirdiği Almanya'dan muhalefet partilerine tehditkar sözlerle yüklendi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2022 13:04 GÜNCELLEME 18.12.2022 13:47 SİYASET
HDP'li Hasip Kaplan, Almanya'dan muhalefete parmak salladı: Akıllı olun!

HDP Şırnak 23. Dönem Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, noel tatilini Avrupa'da geçiriyor. HDP'li Kaplan, Almanya'dan sık sık geziye ilişkin fotoğraflar paylaşıyor. Hamburg'da Noel ağaçlarının yer aldığı bir bölgede fotoğraf çektiren Kaplan, bu görseliyle yaptığı paylaşımda muhalefete yüklendi.

TEHDİTKÂR SÖZLER

HDP'li Hasip Kaplan, tehditkâr bir ifade kullandığı paylaşımında, "Muhalefete sadece diyeceğim, akıllı olun..!" dedi.

 

ZAMANLAMA MANİDAR

Kaplan'ın paylaşımının, CHP'li Ekrem İmamoğlu ile İyi Parti'li Meral Akşener'in mağduriyet şovuyla eleştirildiği süreçte yapılması dikkat çekti.

Muhalefete yakın gazeteci Enver Aysever, Akşener'e tâbi olan İmamoğlu'na HDP'lilerin öfkeli olduğunu söylemişti. Aysever, "Neden HDP'liler sessiz? Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'e bu kadar angaje oluyor olması, 'Bizim sayemizde seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu yahu ne yapıyor?' demesine sebep oldu. Bölgedeki Cumhuriyetçi Halk Partililer, 'Eğer Kılıçdaroğlu aday olmazsa İmamoğlu ile hareket etmemiz zor çünkü tamamen milliyetçi harekete teslim oldu' diyorlar." ifadelerini kullanmıştı.
 

ONLAR KANDİL'DE, BUNLAR AVRUPA'DA

HDP'li Hasip Kaplan'ın Almanya'dan gerçekleştirdiği "Noel"li fotoğraflar ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Paylaşımlara tepki gösteren Twitter kullanıcıları, HDP'nin Kürt çocuklarını Kandil'e gönderirken Hasip Kaplan'ın gününü gün etmesine sert çıktı.

Bir kullanıcı, "Kürt evlatlarını Kandil'e gönderin kendiniz de Avrupa'ya yılbaşı kutlamaya gidin. Kürt halkı size bunun hesabını 2023'te soracaktır" yorumunu yaptı.

İşte Hasip Kaplan'a gelen o tepkilerden bazıları:


KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR