DSP lideri Önder Aksakal'dan Ecevit mesajı: Yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu!

DSP Genel Başkanı Aksakal, Türk siyasi hayatının yarım asrına damga vuran Bülent Ecevit'i anarak, "Yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu" dedi. Aksal'ın açıklamaları Ecevit'in neden CHP'den ayrılıp da DSP'yi kurduğunu tekrar gündeme getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2023 13:50 GÜNCELLEME 18.04.2023 14:25 SİYASET
DSP lideri Önder Aksakal'dan Ecevit mesajı: Yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na katılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmasının yankıları sürüyor. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksakal, TV100'de Pınar Işık Ardor'un programında Cumhur İttifakı'nı neden tercih ettiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ECEVİT DE YAŞASAYDI CUMHUR İTTİFAKI'NDA OLURDU"

Aksakal, "Anayasamızın ilk dört maddesine saygı duyan yapılarla beraber olmak her zaman bizim için öncelikti. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in getirdiği bir kuraldı. Millet İttifakı'nın bu ilk dört maddeyle sorunu var. Bülent Ecevit de yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu." ifadelerini kullandı.

6'lı masayı eleştiren Aksakal, "Bize göre Kürt sorunu yoktur. Kürt sadece Diyarbakır'da mı yaşıyor? İstanbul'da Kürt sorunu var mı? Neden Diyarbakır'da var? Bu emperyalistlerin Türkiye'yi bölme projesidir. HDP çıksın desin ki PKK bir terör örgütüdür. Anayasadan Türklüğü çıkarmayı öneren bir masa var" dedi.

Aksakal'ın açıklamaları gündeme DSP kurucu Ecevit'in neden CHP'den ayrıldığını da gündeme getirdi. 

ECEVİT NEDEN CHP'DEN AYRILMIŞTI?

25 Temmuz 2004 yılında DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, siyasi hayatını noktalarken, hükümeti, Kemal Derviş'i ve CHP'yi eleştirerek uyarılarda bulunmuştu.

Ecevit, Mustafa Özbek Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan Kurultayı'nda “veda konuşması” yapmış ve kendisinin ve Türkiye'nin son yarım asırlık siyasi yaşamının özeti niteliğindeki konuşmasını yapmıştı.

Atatürk'ün hakkını vermek gerektiğini dile getiren Ecevit, şöyle konuştu:

“Geçmişte o partinin kuruluşunda katkıda bulunmuş olan bir partimiz, sanki Atatürk kendi mallarıymış gibi, sanki Atatürk'ün başlattığı devrimlerin anahtarı kendisindeymiş gibi davranmaktadır. O zaman halkı soğutuyorlar kendilerinden. Kim bizden daha Atatürkçü'dür, kim bizden daha devrimcidir? Ama biz Atatürk'ü anlayarak, onun isteklerini herkesten daha iyi yapıyoruz. Benim eski partim olan CHP'nin de bu konuyu iyi düşünmesini dilerdim."

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR