HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'dan flaş karar! Bıraktılar

Seçimlerde hüsran yaşadıklarını itiraf eden HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, kongrede görevlerini devredeceklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2023 22:00 GÜNCELLEME 05.06.2023 10:02 SİYASET
HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'dan flaş karar! Bıraktılar

Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan'a karşı hezimet yaşayan HDP'nin önemli isimlerinden sürpriz bir karar geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, katıldıkları programda, partinin önümüzdeki aylarda düzenlenecek kongresinde yeniden aday olmayacaklarını duyurdu.



İKİ İSİMDEN SEÇİM İTİRAFI

Pervin Buldan seçimlere ilişkin "Kampanya sürecini çok iyi yönetemediğimizi tespit ettik. Bizim dışımızdaki çevrelere gidemedik, büyüyemedik. Farklı kesimleri içimize alma konusunda eksiklik yaşadık. Kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşa devretmekten mutluluk duyacağım. Karar alma sürecinde de yer almayacağımı söylemek isterim. Halkımıza hesap vereceğiz, kadınlara hesap vereceğiz, oy verenlere hesap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Mithat Sancar da seçimlerde hedefledikleri oy oranına ulaşamadıklarını, bu kapsamda kendilerini başarısız saydıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Ben de kongrede eş genel başkanlık görevini bırakacağım. Kongre süreci başlamıştır. Eleştiri, özeleştiri, muhasebe sürecinin yürümesi için bütün kurulların önünü açmak istiyoruz. Partiyi eş genel başkanlar kilitlesin istemiyoruz. Partiyi daha güçlü bir noktaya getirmek için kongrede görevi bırakacağımı net olarak ifade ediyorum. Amaç partiyi daha ileri bir noktaya götürmektir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR