CHP'lilerle YRP adayı arasında 'yok artık' dedirten diyalog! Erbakan kime karşı dik durdu?
CHP'lilerin parti standını ziyaret eden YRP İBB başkanı adayı Mehmet Altınöz'e söyledikleri sözler 'yok artık' dedirtti. CHP'liler Altınöz'e "Erbakan gibi dik dur" dedi. Peki gerçekte Erbakan kime karşı dik durdu?
ABONE OL-
Haber7 – ÖZEL
Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, programı sırasında bir CHP standını ziyaret etti. Ziyarette dikkat çeken diyaloglar yaşandı.
CHP'li görevliler, Yeniden Refah Partisi adayından ‘dik durun’ isteğinde bulundu.
"ERBAKAN GİBİ DİK DURUN"
CHP'liler şu ifadeleri kullandı:
“Sizden bir ricam var. Lütfen duruşunuzu bozmayın, lütfen. Ne demek istediğimi anladınız herhalde. Saygı duyuyoruz. İlerliyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin ama lütfen dik durun. Kazanamasanız da Erbakan'ın çizgisine yakınlaşmaya başladınız. Tayyip’in çizgisine yaklaşınca eriyorsunuz, haberiniz olsun. Erbakan'ın çizgisinden hiç ayrılmayın.”
Altınöz ise “İnşallah 85 milyon kazanacak. Bu seçimlerde birlik ve beraberlik olacak.” cevabını verdi.
PEKİ ERBAKAN, KİMLERİN ZULMÜNE KARŞI DİK DURDU?
CHP’liler ‘Erbakan gibi dik durun’ dediği Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 28 Şubat döneminde CHP zihniyetinin zulmüne uğradı.
Erbakan Hoca’nın başbakanlığı döneminde CHP zihniyeti tarafından 28 Şubat Post Modern Darbesi ile hükümet düşürüldü, Erbakan hakkında sözde 'kayıp trilyon' davası başlatıldı, siyasi yasak getirildi, Refah Partisi kapatıldı, RP’li belediye başkanları görevlerinden uzaklaştırdı ve muhafazakar/dindar vatandaşlar ağır baskı alındı.
HEM PARTİSİNİ KAPATTILAR HEM DE SİYASİ YASAK KOYDULAR
Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki Anayasa Mahkemesi (AYM), 8 ay süren kapatma davasının ardından 16 Ocak 1998’de Refah Partisi’nin kapısına kilit vurdu. Sezer ve diğer üyelerin oyuyla Necmettin Erbakan ve 6 dava arkadaşına siyasi yasak getirildi.
AYM Başkanı Ahmet Necdet Sezer, dönemin CHP zihniyeti tarafından cumhurbaşkanı yapıldı.
Refah Partisi’ne kapatma davası açan dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş ise 2013’te gönül verdiği CHP’ye katıldı. Rozetini ise dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. CHP’nin saflarına katılan Vural Savaş, hayatının en onurlu gününü yaşadığını söyledi.
ERBAKAN'A İFTİRANIN SİYASİ AYAĞINI CHP ÜSTLENDİ
Erbakan’ın 4 partisini kapatıp, 5 kez siyasi yasak uygulatan zihniyetin siyasi uzantısı olarak öne çıkan Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan’a 2 yıl 4 ay hapis cezası verilen “Kayıp Trilyon” davasında aktif rol üstlendi.
Erbakan hocaya “yolsuzluk” gibi ağır ithamla suç yüklenen Kayıp Trilyon davası ile ilgili 2006 yılında AK Parti iktidarı, Erbakan’ın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanun hazırladı. Ancak Erbakan Hoca’nın cezaevine girmesinin önüne geçilecek kanuna CHP karşı çıktı.
“Kişiye özel kanun olmaz” argümanıyla itiraz edilen kanunun ismini “Erbakan Yasası” diye isimlendiren CHP, bütün itirazlarına rağmen başarılı olamadı. 23 Şubat 2006’da kanun Meclis’te kabul edildi.
CHP’nin itirazları sonrası kanun dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi. Kanun değişikliğini Sezer, 10 Mart 2006’da tekrar veto etti.
Kanun yeniden TBMM Genel Kurulu’na geldi. Meclis çoğunluğuna sahip AK Parti iktidarı geri adım atmadı. Genel Kurul’da kanun aynen kabul edildi.
Bu defa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Sezer, kanunu mecburen onayladı.
CHP'DEN “ERBAKAN’A ZİNDAN” İMZASI
İşte CHP bu aşamada devreye girdi ve CHP’li 110 milletvekili, kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu
Necmettin Erbakan’ın cezaevine atılması için kanunun iptalini isteyen CHP’li 110 milletvekili arasında Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. CHP'li vekiller, “Erbakan Yasası” dedikleri kanunun iptali için AYM’ye başvurdu.
CHP’nin Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için verdiği imzanın belgesi şöyle: