İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı

İYİ Parti'de yerel seçim başarısızlığı nedeniyle genel başkanlığı bırakan Meral Akşener, kurultayda veda konuşmasını yaptı. Kurultayda bugün partinin yeni genel başkanı belirlenecek. Kurultay, seyircisiz olarak gerçekleştiriliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 12:24 GÜNCELLEME 27.04.2024 13:14 SİYASET
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı

ATO Kongre Salonunda yapılacak kurultayda genel başkanlık seçimi için, Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışacak. 1.302 kayıtlı delegenin bulunduğu kurultayda, genel başkan seçilebilmek için adaylardan birinin delegelerin salt çoğunluğun oyunu alması gerekiyor.

AKŞENER: BUGÜN EMANETİ DEVRETME GÜNÜ

Meral Akşener, kurultayda veda konuşmasını yaptı. İşte açıklamalarından satır başları:

"Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü. 30 yılda zorluklarla tehditlerle karşılaştım.

Hiçbir zaman kişisel bir çıkarım olmadı. Tehdide baskıya hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar korkum da olmadı.

Zaman her zaman beni haklı çıkardı. 28 Şubat'ta herkes susup otururken vesayetçilere karşı çıktım ve haklı çıktım.

2019'da 2020'de ve 2023 yılında da milletle inatlaşılmaz diyerek hem iktidar hem ana muhalefeti uyardım. Herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum. Şahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Bazıları kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim sabah şerifleriniz hayır olsun.

31 seçimlerine hür ve müstakil olarak girdik. Bugüne kadar kimseden beklentim olmaksızın bedel ödemeyi bildim. Bugün de pişman değilim. Haklılığımızın bir gün anlaşılacağını biliyorum. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım.  Hiçbir sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. 

Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Biz bu günlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik. Engelleri teker teker aşarak geldik. Adressiz kurşunlara direnerek geldik. 

Türkiye İYİ olacak diyerek yola çıktık. Memleket meselesi dedik, il il, ilçe ilçe, köy köy gezdik. İlkelerimizden taviz vermedik. Mesel yeni şeyler söyleyebilmekti. Yokluklar arasında nasıl bir araya gelip ayakta kaldığımızı unutmayın. Ben hiçbir zaman unutmadım. Allah şahidim olsun ki hiçbir zaman unutmayacağım. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere mani oldum. Tek kişi olsam da mücadeleden vazgeçmeyeceğim dedim, vazgeçmedim. 

Bu evi artık hayatta siz tutacaksınız. Genel başkan adaylarına başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allahaısmarladık."

ADAYLIK YARIŞINDAKİ KULİSLER

Kulislere göre, ilk turda hiçbir adayın gerekli çoğunluğa ulaşması beklenmiyor. Akşener’in desteklediği Dervişoğlu ile Koray Aydın arasında geçmesi beklenen genel başkanlık yarışında, ilk turda sonuç alınamazsa, ikinci turda en fazla oy alan iki aday yarışacak.

Parti kulislerinde, ikinci tura kalmaması durumunda, Tolga Akalın’ın Dervişoğlu’nu destekleyeceği belirtiliyor. Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından, parti organları için de seçime yapılacak.

DELEGE AVINA ÇIKTILAR

Genel başkan adayları desteklerini almak için günlerdir delegelerle adeta köşe kapmaca oynuyor. Özellikle henüz karar vermemiş delegeleri ikna etmek için, adaylar yoğun bir temas trafiği yürütüyor. Ayrıca kurultaya sadece delegeler, il, ilçe başkanları ile belediye başkanlarının yanı sıra, önceki dönem milletvekilleri davet edildi.

Hem güvenlik problemi hem taraflar arasında gerginlik çıkmaması hem de salonunun fiiziki kapasitesinin yetersizliği sebebiyle izleyici alınmadı.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR