CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul'da polis tarafından çok sayıda silah ele geçirildiği iddiasını sosyal medya hesabından paylaştı. Gerçek ortaya çıkınca düzeltmek zorunda kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 14:17 GÜNCELLEME 05.05.2024 15:11 SİYASET
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde kullanılan silahları gerçek sandı.

BAKAN YERLİKAYA'YI AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET ETTİ

Bakan, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla, İstanbul'da polis tarafından çok sayıda silah ele geçirildiğini belirterek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı açıklama yapmaya davet etti.



Bakan konuya ilişkin paylaşımında, "Dün İstanbul’da yunus ekipleri tarafından ele geçirilen silahlar. Bu miktarda silah ile neler yapılabilir? Bunların ele geçirilen kısmı olduğu düşünüldüğünde ele geçirilmemiş daha ne kadar silah olabilir? Yarın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama bekliyoruz?" ifadelerini kullandı.

DÜZELTMEK ZORUNDA KALDI

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından paylaşımını hesaplarından silen Murat Bakan, yeni bir paylaşım yaparak silahların bir TRT dizisinde kullanıldığı yönünde bilgi aldığını kaydetti.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA!

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çok sayıda uzun namlulu silah ele geçirildiğine ilişkin sosyal medyada yer alan bir fotoğraftaki silahların, bir dizi çekiminde kullanılan kurusıkı silah olduğunu bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul'da Yunus ekipleri tarafından ele geçirilen silahlara ait olduğu iddia edilen fotoğrafa ilişkin açıklama yapma gereğinin doğduğu belirtildi.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından 4 Mayıs'ta Sarıyer Harp Akademileri kavşağında uygulama gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, şüphe üzerine durdurulan bir aracın bagajında kurusıkı ve airsoft olarak tabir edilen film ve dizi çekimlerinde kullanılan çeşitli modellerde 141 uzun namlulu silah ve çeşitli mühimmatlar ele geçirildiği aktarıldı.

Silahların ve araçta bulunan 2 kişinin emniyete götürüldüğü bilgisi verilen açıklamada, "Yapılan incelemede araçta bulunan şahısların Hasdal Kışlası içerisinde TRT kanalında yayınlanan Teşkilat dizisinin çekiminden geldikleri ve gerekli izin belgelerinin olduğu belirlenmiş, şahıslar çekimde kullanılan kurusıkı silahlarla birlikte serbest bırakılmıştır." denildi.

 



Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR