Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov dan RTÜK'e önemli ziyaret

Büyükelçi Reşad Memmedov ve beraberindeki heyet iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri değerlendirmek ve yayıncılık alanındaki son gelişmelerle alakalı görüş alışverişinde bulunmak üzere Başkan Ebubekir Şahin tarafından ağırlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 19:45 GÜNCELLEME 09.05.2024 21:44 SİYASET
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov dan RTÜK'e önemli ziyaret

Görüşmeye  Büyükelçinin yanı sıra Azerbaycan Büyükelçiliğinden Müsteşar Eldar Aliyev ve Başkatip Aygün Gojayeva katılırken Başkan Şahin e Üst Kurul Başkan Yardımcısı Deniz Güler ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkan V. Osman Arvas da eşlik etti.

Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Büyükelçi Memmedov Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini ve özellikle Türk dünyası devletleri tarafından dikkatle ve takdirle karşılandığını belirtti.

Bu coğrafyadaki en önemli iki devletin aslında tek bir millet olduğuna değinen Büyükelçi gençlerin ve çocukların da bu bilinçle yetiştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Başkan Ebubekir Şahin,  Azerbaycan ın  Türk milletinin gönlünde  vazgeçilmez bir sevgiye sahip olduğunu ve  bu dost ve kardeş ülkeyi Türkiye den ayırt etmenin mümkün olmadığını belirterek iki ülke arasındaki bu ilişkilerin titizlikle korunmasının ve güçlendirilmesinin tüm coğrafyaya çok büyük katkılarının olacağını söyledi.

Azerbaycan  Cumhuriyeti Görsel İşitsel Konseyi (ARAŞ) Başkanı İsmet Sattarov ile de çok iyi ikili ilişkiler yürütüldüğünü belirten Başkan Şahin sonbaharda da RTÜK öncülüğünde ve TDT çatısı altında kurulması planlanan Türk Devletleri Teşkilatı Düzenleyici Otoriteler Forumu olan T-BRAF la ilgili de Başkan Sattarov'la sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti.

İki kardeş ülke arasındaki ilişkilere özellikle Türk yapımı tarihi filmlerin de olumlu katkı sağladığı ve bu filmlerin desteklenmesinin gerektiği taraflarca zikredildi.

Görüşme karşılıklı hediye takdimi ve iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR