Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meloni'ye Filistin'i tanıma çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İtalya Başbakanı Meloni ile telefon görüşmesinde, Türkiye ile İtalya ilişkileri ve İsrail’in Filistin topraklarındaki katliamları ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 16:36 GÜNCELLEME 29.05.2024 17:03 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meloni'ye Filistin'i tanıma çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile İtalya ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik vahşi saldırılarının durdurulması ve İsrail yönetiminin uluslararası hukuka uymaya zorlanması için baskıların artırılması gerektiğini belirtti.

"FİLİSTİN'İ TANIYIN" ÇAĞRISI

Erdoğan, Gazze'de acil kalıcı ateşkesin sağlanmasının yanı sıra Türkiye'nin önceliğinin esir ve tutukluların serbest bırakılması ile insani yardımların Gazze'ye kesintisiz bir şekilde ulaştırılması olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'ye, İtalya'nın da İspanya, İrlanda ve Norveç gibi tarihin doğru tarafında yer almasını, Filistin devletini tanıyarak adil duruşa katılmasını temenni ettiğini söyledi.

Meloni, Ocak ayında yaptığı bir açıklamada "İtalya, her zaman bir Filistin devletinden yana olmuştur" demişti.

Norveç, İspanya ve İrlanda önceki gün Filistin'i resmen tanıdığını açıklamıştı.

İspanya, İrlanda ve Norveç Filistin'i tanıdı

Son dakika.. Erdoğan'dan İslam ülkelerine: Daha ne bekliyorsunuz, bunun hesabı sorulacak!

Zeynep Gül Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR