Türkiye'den İsrail'e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail’in Batı Şeria’da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze’deki uygulamaları Batı Şeria’ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2024 18:30 GÜNCELLEME 28.08.2024 22:20 SİYASET
Türkiye'den İsrail'e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu" kınadı.

Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklama şu şekilde:

"İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Netanyahu Hükümetinin Filistin halkına yönelik soykırımcı politikaları, uluslararası güvenliğe yönelik başlıca tehdittir.

İsrail'in, uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır.

İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen bir avuç ülkenin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı bu tutumlarından bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir."

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN İSRAİL DIŞİŞLERI BAKANI KATZ'A TEPKİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Batı Şeria ile ilgili küstah açıklamasına tepki gösterdi. Tunç, "Soykırımcı İsrailli yetkililer, en kısa sürede uluslararası hukuk önüne çıkarılmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır" dedi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail'in Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını ve küstah Dışişleri Bakanının 'Batı Şeria halkı, Gazze’de yapıldığı gibi topluca zorla yerinden edilmeli' şeklindeki açıklamasını kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

Yapılan kalleş saldırıların ve hain açıklamanın, terör örgütü gibi davranan İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarının kanıtı olduğunu belirten Tunç, şunları söyledi:

"Kana doymayan bebek katili İsrail, yeni kurbanları hedefine koymuştur. İsrail'in yaptığı soykırıma ses çıkarmayan, dili lal olan ülkeler, Gazze'de yaşanan katliamı görmezden gelmeye devam ettikçe tüm insanlık tehdit altındadır. Soykırımcı İsrailli yetkililer, en kısa sürede uluslararası hukuk önüne çıkarılmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır."

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR