Dünyada rakipsiz! İşte BRICS detayları...Türkiye'ye katkısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Türkiye'nin BRICS'e üyelik için başvuru yaptığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2024 12:13 GÜNCELLEME 06.09.2024 12:44 SİYASET
Dünyada rakipsiz! İşte BRICS detayları...Türkiye'ye katkısı

Rus haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre Uşakov, “Türkiye tam üyelik için başvurdu. Bunu değerlendireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanligi kaynakları da, Erdoğan'ın 22-24 Ekimde Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılacağını doğruladı. Türkiye'nin BRICS'e olası üyeliği dünyaya hangi mesajı verecek?

Yenişafak ekonomi yazarı Yusuf Dinç Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye gelişmeleri değerlendirdi. İşte o açıklamalar:

EKONOMİ ÖN PLANDA

Bu birliğin örgütlenmesinde ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi önde gözüküyor. Türkiye'de enerji ve yeni güzergah projeleri ile ekonomik olarak menfaat sağlayacaktır. Özellikle Türkiye'ye karşı esirgenen teknolojilerde BRİCS üyeleri ile ilişkileri geliştireceğini düşünüyorum.

FARKLI YATIRIMLAR DA OLABİLİR

Türkiye F-35 programından çıkartıldı.  Daha sonra KAAN projesini Türkiye başlattı. Bu proje içinde ortaklıklara da açık olduğunu ifade etmişti. Türkiye'nin yeni nükleer yatırımları var. Buralarda işbirlikleri olabilir. Bir diğer konuda Türkiye'nin nadir elementlerde Çin'le yapacağı işbirliğidir.

Dış Ticaretin payı bakımından BRICS'in toplamı birinci geliyor. Dünya ekonomisindeki pay bakımından da alt alta topladığımızda birinci gelir. Başka bir birlik BRICS ile yarışamaz. Dış ticarette aldığı pay bakımından BRICS dünyada rakipsiz durumda.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR