AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsrail'in çağrı cihazlarıyla Lübnan'a düzenlediği saldırıyla ilgili, "İsrail'in katliamlarının sınırı olmadığını gösteriyor, savaşı genişletmek istiyor" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2024 22:31 GÜNCELLEME 18.09.2024 09:44 SİYASET
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Programı'nda konuştu.

"SALDIRI NETANYAHU KATLİAM ŞEBEKESİNİN SİYASİ HESAPLARIYLA İLGİLİ"

İsrail'in, savaşın Lübnan'dan İran'a kadar geniş bir alana yayılmasını istediğini belirten Çelik, "Burada da bunun herhangi bir şekilde İsrail'in savunulmasıyla vesairesiyle ilgisi yok. Tamamen Netanyahu katliam şebekesinin siyasi hesaplarıyla ilgisi var." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ KARDEŞLERİMİZİN DİRENİŞİNİ BİZİM KURTULUŞ SAVAŞIMIZA BENZETMİŞTİ"

"Cumhurbaşkanımız bu olaylar ilk olduğu andan itibaren kardeşlerimizin direnişini bizim Kurtuluş Savaşımıza benzetmişti." ifadelerini kullanan sözcü Çelik: "Bunu bazıları eleştirmişti. Ama şimdi bütün bu tabloya bakıldığında Netanyahu katliam şebekesinin savaşı Lübnan'a yayma ve diğer yerlere yayma konusunda sistematik bir faaliyet içerisinde olduğu görüldüğünde Cumhurbaşkanımızın söylediğinin ne kadar haklı, ne kadar doğru olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Burada ne zaman barış konusunda, barış müzakereleri yürütülürken biliyorsunuz İsrail'in en son noktada Netanyahu şebekesinin Hamas'ın kabul ettiği maddeler karşısında bir direnci var." dedi,

"NETANYAHU SAVAŞI GENİŞLETMEK ÜZERE BİR TUTUM İÇERSİNDE"

Çelik Lübnan'daki kanlı saldırının Netanyahu hükümetinin uluslararası baskıyı ortadan kaldırmak ve savaşı genişletmek amacıyla yaptığı bir hamle olduğunu söyledi. Çelik, “Netanyahu’nun savaşı Lübnan’a yayma çabası, siyasi hesaplarla şekillenen bir stratejidir ve Cumhurbaşkanımızın bu olayları Kurtuluş Savaşı’na benzetmesinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösteriyor” dedi.

"KATLİAM ŞEBEKESİNİNİ CİNAYET İŞLEMEKTE HİÇBİR SINIRI YOK"

İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili soru üzerine Çelik, saldırının ardından Lübnan’daki çağrı cihazlarına yapılan saldırıda 2 bin 800 kişinin yaralandığını ve 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Çelik, "İsrail’in saldırganlığının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor" dedi.

"SİYONİST ÇİZGİDE DURANLAR AYŞENUR EYGİ'DEN BİLE MİLİTAN DİYE BAHSETTİ"

Çelik, Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili uluslararası basında çıkan haberlerin eksik ve yanıltıcı olduğunu, ABD Başkanı Biden’ın olay hakkında yeterli bilgi sahibi olmamasının da şüpheli bir durum oluşturduğunu söyledi. Çelik, Netanyahu hükümetinin savaş gemilerini korumak için bölgeye gönderdiğini, bu durumun ikiyüzlülük ve çifte standart örneği olduğunu vurguladı.

"SALDIRARAK ULUSLARARASI BASKIYI ÜZERLERİNDEN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Hamas barışı onaylama konusunda son derece olumlu bir tutum sergilediğini belirten Çelik, "Hamas'ın olumlu bir tutum sergilemesi Netanyahu ve ekibi üzerinde bir baskı oluşturuyor. Ne zaman ki bu baskı artık uluslararası bir baskıya dönüşmeye başlıyor hemen arkasından Netanyahu şebekesi bir yere saldırarak bu uluslararası baskıyı üzerinden kaldırmaya kalkıyor." ifadelerini kullandı.

"KATLİAM ŞEBEKESİ ER YA DA GEÇ CEZASINI ÇEKECEKTİR"

Katliam şebekesinin er ya da geç cezasını çekeceğini belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin aldığı tutumun en doğru tutum olduğu görülmektedir." dedi.

SÖZCÜ ÇELİK'TEN ÖZGÜR ÖZEL SÖZLERİ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti iktidarını yaşam tarzlarına müdahale etmekle suçlayan açıklamalarıyla ilgili Çelik, Özel’in sözlerinin, AK Parti’ye karşı açılmış uyduruk kapatma davasındaki iddialarla benzer olduğunu belirtti. Çelik, AK Parti’nin yaşam tarzları konusunda vesayeti kaldırma ve hakları koruma konusunda mücadele ettiğini vurguladı.

Bir sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun, katıldığı bir yayında "üzerine alınan kimseden özür dilemiyorum" ifadelerinin hatırlatılması üzerine Çelik, Kayserilioğlu’nun sözlerinin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından desteklenen bir kişinin açıklamaları olması nedeniyle, bu tür açıklamaların sorumluluğunu destekleyenlerin taşıdığını söyledi. Çelik, bu tür açıklamaların CHP’nin meselesi olduğunu, AK Parti’nin ise önüne bakmaya devam edeceğini ifade etti.

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR