Başkan Erdoğan'dan NATO ve ABD'ye tepki!

Başkan Erdoğan, "Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve İsrail'e karşı bir tutum geliştirmediler. NATO müttefikleri arasında da İsrail'in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD'deyiz ve ABD'de bu ülkelerden biri." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 23:16 GÜNCELLEME 25.09.2024 23:16 SİYASET
Başkan Erdoğan'dan NATO ve ABD'ye tepki!

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a röportaj verdi.

"RUSYA'YLA İLİŞKİLERİMİZ ÇOK BOYUTLU"

Röportajında, Türkiye-Rusya ilişkileri ve Türkiye'nin ekimde Rusya'da düzenlenecek BRICS toplantısına davetli olarak katılma kararına ilişkin Erdoğan, "Rusya'yla ilişkilerimiz çok boyutlu. Siyasi, ekonomik, kültürel ve savunma sanayi alanında ilişkilerimiz mevcut." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında dayanışma ve ekonomik işbirliğinin de her gün büyümeye devam ettiğini dile getirdi.

"BİRÇOK BATILI ÜLKE İSRAİL KARŞISINDA SESSİZ KALMAYA DEVAM EDİYOR"

Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'e yönelik tutumu hakkında ise şunları söyledi:

"Maalesef birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve İsrail'e karşı bir tutum geliştirmediler. NATO müttefikleri arasında da maalesef İsrail'in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD'deyiz ve ABD'de bu ülkelerden biri."

ABD Başkanı Joe Biden'ın bir taraftan İsrail'i eleştirdiğini ancak diğer taraftan farklı şekillerde destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İsrail'e silah ve mühimmat sağladığını, destek olmak için Akdeniz'e uçak gemisi gönderdiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki seçimlerle ilgili bir soruya ise seçimleri kimin kazanacağından bağımsız olarak işbirliğinin süreceği mesajını vererek, şöyle konuştu:

"Ülkeleri, milletleri ve halkları idare edenler olarak bizlerin farklı düşünmesi mümkün değil. Küresel düzeyde ABD'nin tutumu net, Rusya'nın tutumu net. Tüm yönetimlerle ilişkilerimizi yakın bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

AFGANİSTAN YÖNETİMİ RUSYA'DA DÜZENLENECEK BRICS ZİRVESİ'NE KATILMAK ISTİYOR

Afganistan geçici hükümeti Sözcü Yardımcısı Hamdullah Fıtrat, konuyla ilgili paylaştığı video mesajında, toplantıya heyet göndermek istediklerini söyledi. Zirvede ekonomiyle ilgili konuların ele alınacağını aktaran Fıtrat, şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan kalkınmakta olan ülkeler arasındadır ve ekonomisi gelişiyor. Bu ekonomik zirveye katılmak Afganistan için çok önemlidir. Afganistan, gelecek BRICS toplantısına katılmak istiyor ve bu isteğini de ev sahibi ülkeye iletti."

Fıtrat, Afganistan'ın Rusya, Hindistan ve Çin ile iyi ekonomik ilişkileri bulunduğunu sözlerine ekledi.

BRICS Zirvesi kapsamında Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi birçok ülkenin liderleri 22-24 Ekim tarihlerinde Rusya'nın Kazan şehrinde bir araya gelecek.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR