Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye inşa edelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 14:20 GÜNCELLEME 22.10.2024 15:47 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye inşa edelim
  • "(FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü)Milletin çocuklarını hizmet diyerek, himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur"
  • "Devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz"
  • "Türkiye'nin geleceğinde teröre ve terörün karanlık gölgesine yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz"
  • "(Yenidoğan çetesi) Masum bebeklerin hayatıyla oynayan bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için Cumhurbaşkanı olarak ben de konunun bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim"

Son Dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Değerli il başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımızın kıymetli başkanları, belediye başkanlarımız, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Türkiye Yüzyılının bayraktarlığını yapan kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyor selamlarımı gönderiyorum. Zora talip olan kardeşlerimizle iftihar ediyoruz.

Biz millete hizmet için yola koyulan bir siyasi partiyiz. Önümüzdeki ay Türkiye'yi yönetme görevini devralışımızın 22. yılını kutluyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak koşturuyoruz. Milletimizin emanetini şanla, şerefle taşımanın mücadelesini veriyoruz. Hamd olsun bugüne kadar milletimize mahcup olacak hiçbir şey yapmadık. Gün oldu kendini ülkenin sahibi gören elitlerin karşısına geçtik. Vesayete, mafyaya, terör örgütlerine hiçbir zaman baş eğmedik.

AYAKTA ALKIŞLANAN SÖZLER

Gece yarıları millete karşı bildiri yayınladılar, buruşturduk ve çöpe attık. Darbe yapmaya kalktılar, demokrasimize sahip çıktı. MİT krizi ile, 17-25 Aralık ile operasyon çektiler hiçbirine teslim olmadık. 

15 Temmuz gecesi ölüm kusan silahlarla saldıran FETÖ'cü alçaklara hadlerini bildirdik. Tankların arasından kaçan korkaklara meydanları dar ettik. Kaderin üstünde bir kader vardır dedik. Haysiyet fukaralarının tekmilini bozguna uğrattık. Zaferlerimizle birlikte tevazumuzu da büyüttük. Halkla arasına mesafe koyanlardan asla ve asla olmadık. Kalleşçe şehit edilen kardeşlerimiz oldu. Henüz 17 yaşında şehadet şerbeti içen evlatlarımız oldu. 

BETÜL ÖNDEROĞLU'NA BAŞ SAĞLIĞI

Tabi afetlerde kaybettiğimiz nice yol arkadaşlarımız oldu. Her ölüm gibi bu arkadaşlarımızın bu kardeşlerimizin vefatları da erkendi, zamansızdı, yüreklerimize kor bir ateş saldı. Rabbim hepsine rahmet eylesin diyorum. Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyemiz Betül Önderoğlu’na Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. 

Bugüne kadar olduğu gibi yüksek bir şuurla insanlara örnek olacak bir teslimiyet içinde bizlere yakışan asil bir dava ahlakıyla Türkiye’ye hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Her birinize mücadelenize verdiğiniz samimi destek için şükranlarımı sunuyorum. 

Rabbime şahsıma sizlerle yol ve dava arkadaşları bahşettiği için bir kez daha hamd ediyorum. 

"FETÖCÜ SIRTLANLARIN ENSESİNDE OLACAĞIZ"

Milletin çocuklarını hizmet diyerek himmet diyerek mankurtlaştıranların sonları tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Bu hainler tüm uğraşlarımıza rağmen emrinde oldukları ağababalarının eteklerine yapışarak kaçmayı başardılar. Döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler ama ilahi adaletten kaçamayacaklardır. Biliyor ve inanıyoruz ki Allah'ın cezalandırması çetindir. FETÖ tamamen tasfiye olana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. İster yurtiçinde ister yurtdışında olsun FETÖ'cü sırtlanların ensesinde olacağız. 

15 Temmuz gecesi istiklal ve istikbalimiz uğrunda şehit olan bütün kahramanları minnetle yad ediyor, ruhları şad olsun diyorum.  

Baş hainin ölümüyle şehit ailelerimizin yüreği biraz soğumuş, gazilerimiz biraz teselli bulmuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin akıbetinin ne olacağı görülmüştü

'AK PARTİ ÇATISI ALTINDA BENCİLLİĞE YER YOKTUR'

Görevi devreden arkadaşlarımız partimize olan hizmetleri ve fedakarlıkları dolayısıyla teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Kongre maratonumuzu hep ola geldiği üzere bir bayrak yarışı anlayışı ile sürdüreceğimize inanıyorum. Şunu tüm teşkilatımıza hatırlatmak istiyorum. Biz sadece vizyon, gayret, ufuk ve hizmet bakımından değil, dava ahlakı ve dava arkadaşlığı bakımından da siyasi rakiplerimizden farklıyız, özel bir siyasi hareketiz. AK Parti çatısı altında bencilliğe yer yoktur. 

'PARTİMİZ NE KADAR GÜÇLÜYSE TÜRKİYE'DE GÜÇLÜDÜR'

İlk günden beri nasıl hırsı kibri enaniyeti, sen-ben kavgasını kapımıza yaklaştırmadıysak bundan sonra da benliğimiz, nefsimizi, enaniyetimizi gerekirse ayaklar altına alarak yolumuza devam edeceğiz. 

Fitne için, nifak için, AK Parti’nin sağlam, sarsılmaz ve yıkılmaz kalesinde gedik açmak için pusuda bekleyenleri kesinlikle sevindirmeyeceğiz. Tüm umutları AK Parti’nin zayıflamasına bağlayan siyaset tüccarlarının heveslerini kursaklarında bırakacağız. Tek bir arkadaşımızı dahi dışlamayacak, bir olacak, birlik olacak saflarımızı daha da sıklaştıracağız. 

Eski yeni, genç yaşlı demeden bu ülke, bu bayrak için aşkla çalışmayı sürdüreceğiz. Dün merkez karar yürütme kurulu toplantımızda söyledim. Partimiz ve ittifakımız ne kadar güçlüyse defalarca gördük ki Türkiye’de güçlüdür. 

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Yüzünü ülkemize çevirmiş milyonların umudunu omuzladığınızı bir an olsun unutmamanızı rica ediyorum. Parti ve ittifak olarak son bir yılda üst üste yaşanan seçimler sebebiyle gerilen siyasi atmosferi dağıtmaya, buna yönelik adımlar atıyoruz. Sandığın ufukta görünmediği önümüzdeki 3.5 yıllık süreyi ülkemiz açısından bir icraat seferberliğine dönüştürmenin çabasındayız. Bölgemiz son derece sancılı bir dönemden geçerken, haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, İsrail’in Gazze’de yaktığı yangın sınırlarımıza yaklaşırken, iç cephemizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. 85 milyona gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, gür olalım diyoruz. 

'GERİLİM VE SOKAK SİYASETİ TÜM ÜLKEYE KAYBETTİRECEKTİR'

Türkiye ortak paydasında 85 milyon bir araya gelebilelim istiyoruz. Yıllardır ideoloji üzerinden milletimizin arasına nefret tohumu saçanların şaibeli bir kurultay süreci ile de olsa bir köşeye atılması Türkiye’nin birlik ve dirliği noktasında değerli bir kazanımdır. Temennimiz yıllar yılı muhalefeti esir alan çirkin dilin sahipleri ile birlikte artık terk edilmesi, siyasette yeni bir sayfanın açılmasıdır. Milletimizin siyasi aktörlerden beklentisi de bu yöndedir. Coğrafyamızın içinde bulunduğu tehlikeli konjonktür siyasetçi olarak hepimizi ağırbaşlı davranmaya teşvik etmektedir. Gerilim ve sokak siyaseti sadece buna tevessül edenlere değil tüm ülkeye ve millete kaybettirecektir. 

Doğru bulmadığımız hususları elbette eleştireceğiz. Bize güvenen insanların hak ve hukukunu elbette savunacağız. Partimize ve hükümetimize yönelik saldırıların elbette cevabını vereceğiz. 

"TERÖRÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA EDELİM"

Haksızlık, hukuksuzluk, küstahlık karşısında kesinlikle sessiz kalamayız, istiklal marşımızla sorunu olanlara eyvallah demeyiz. İster baro olsun, ister avukat olsun, ister siyasetçi, ister gazeteci kılıklı terörist seviciler olsun, şiddeti övenlere, yeleğine silahı, terörü alarak siyaset yapanlara müsamaha ile yaklaşamayız. Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Siyaset kurumu Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve topyekun millet olarak hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz. 

2002 yılı sonunda ülkeyi yönetim mesuliyetini üstlendiğimizde hizmet alanlarımızı, sağlık, eğitim, adalet ve emniyet olarak belirledik. Bugüne kadar da bu hassasiyetimizden kesinlikle taviz vermedik, bilhassa sağlık alanında gerçekten kötü bir Türkiye tablosu devralmıştık. Hastane bulunsa doktor bulunmuyor, doktor bulunsa ilaç bulunmuyor. İlaç buldunuz bu sefer satın alacak para bulunmuyor. Hastane yatak sayımız 164 bin iken şu an 182 bini nitelikli toplam 270 bin yatağımız var. 

Pek çok başlıkta ilave ücret ödemeden özel sağlık kuruluşlarında vatandaşımızın hizmet almasının önünü açtık. Tekrar söylüyorum. Tüm bu süreç boyunca gayemiz, ister devlet hastanesi ister özel hastane olsun, milletimize en iyi sağlık hizmetinin sağlanmasıydı. İlk defa bizim uygulamaya aldığımız evde sağlık hizmetleriyle 2.6 milyon vatandaşımızın ayağına sağlık hizmeti götürüyoruz. Tüm kardeşlerimizin birinci sınıf sağlık hizmeti almasını temin ediyoruz. 

SAĞLIK TURİZMİNDEN 3 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE GELİR 

Öyle bir noktaya geldik ki sadece kendi insanımıza değil dünyanın bir çok ülkesinden milyonlarca turiste de sağlık hizmeti veriyoruz. 2023 yılında 1.6 milyon kişi şifasını ülkemizde aradı, sağlığını Türk hekimlere emanet etti. Sağlık turizminden ülkemiz 3 milyar doların üzerinde gelir elde etti. 

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Bürokratik kariyerinde SSK’yı batırmak dışında hiçbir başarısı olmayan bir çapsızın sosyal medyadan savurduğu hakaretleri buradan aynen kendisine iade ediyorum. Bu ülkede sağlık hizmetleri ile ilgili konuşacak en son kişi Kılıçdaroğlu’dur.

YENİDOĞAN ÇETESİ HAKKINDA 

Sağlık Bakanlığımız ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz harekete geçiyor. Çete teknik ve fiziki takibi alınıyor, sorumluların üzerine kararlılıkla gidiliyor. Yürütülen titiz soruşturma neticesinde çete üyelerine operasyon yapılarak elebaşları tutuklanıyor. Dosya kapsamında 47 şüpheliden 22’si şu an cezaevinde, soruşturmanın adli boyutunda bunlar yaşanırken, Sağlık Bakanlığımız Tekirdağ’da bir hastaneyi kapatıyor, İstanbul’da 9 hastanenin ruhsatı iptal ediliyor. Hepsi ile ilgili adli ve idari işlemler gecikmeksizin yapılıyor. Muhalefetin ve muhalif medyanın Türk ordusuna kimyasal silah atıldığı iddiasını atan Tabipler Odasına el ele verip utanmadan sağlık sistemimizi, sağlık çalışanlarımızı hedef alması ülkemiz siyaseti ve basını adına büyük bir şuursuzluktur. 

Bir avuç haysiyetsiz sebebiyle doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, teknikeri, asistanı hocasıyla yaklaşık 1.5 milyon insanımızın çalıştığı sağlık ordumuzu kimse töhmet altında bırakamaz. 

‘İŞLEDİKLERİ SUÇLARI EN AĞIR BİÇİMDE SORULACAKTIR’ 

Ortada para hırsı ile 12 evladımızın canına kast eden insanlık müsveddesi bir çete vardır. Bölücü terör örgütü sempatizanlarının içinde olduğu bu çete devletimizin, vatandaşlarımız daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmak amacıyla sağladığı imkanları istismar ederek böyle alçakla bir vahşeti gerçekleştirmiştir. Devletimiz harekete geçmiş, gereken her türlü adımı atmıştır. Böyle bir barbarlığı yapanlardan işledikleri suçları en ağır biçimde hukuk önünde sorulacaktır. 

Cumhurbaşkanı olarak ben de konunun bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim. Görüşmede kendilerine gerekli talimatları çok net bir biçimde verdim. Bir kez daha evlatlarını kaybeden ailelerimize başsağlığı diliyorum. 

 

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR