Özel'den "Öcalan" açıklaması: Tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz

CHP Lideri Özel, Bahçeli'nin "Öcalan" çıkışı hakkında konuştu. Diyarbakır'da STK temsilcileriyle bir araya gelen Özel, "İktidarın karşısında konumlanarak siyasi kazanç edebiliriz. Ama biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 16:17 GÜNCELLEME 24.10.2024 16:17 SİYASET
Özel'den "Öcalan" açıklaması: Tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı çağrı gündemdeki yerini korurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yeni bir açıklama geldi. 

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Özel, basına kapalı toplantıda dikkati çeken bir değerlendirmede bulundu. 

"İKTİDARIN KARŞISINDA DURABİLİRİZ AMA TARİHİN DOĞRU TARAFINDA YER ALMAK İSTİYORUZ"

T24'ten Murat Sabuncu'nun aktardığına göre Özel, şunları söyledi: 

“Bugünkü şartlarda iktidarın karşısında konumlanarak siyasi kazanç ya da oy elde edebiliriz. Ama biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz. Gerekirse oyumuz yükselmez ama ileride ‘Bu kardeşlik projesinde CHP iyi yerde durmuş’ diye tarihe not düşülür.”

Bahçeli'nin çağrısı sonrası teröristbaşı Öcalan'dan ilk açıklama

Demirtaş ve DEM Parti'den Kandil'e rest, Bahçeli'ye destek! TUSAŞ saldırısına kınama...

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

22 Ekim Salı günü, Ankara'da hareketli bir gün yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Meclis'e gelip terör örgütünün lağvedildiğini ilan etmesi için çağrı yaptı. Bahçeli, şunları söyledi: 

"Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın."

DEM PARTİ'DEN İLK CEVAP

Bahçeli'nin çağrısına cevap veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, "Öcalan çıksın, konuşsun, ne konuştuğunu hep birlikte görelim. Vakit geçirilmeden acil bir biçimde bu konuda adım atılmalıdır" dedi.

ÖZEL: KÜRTLERE TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN SAHİBİ OLMAYI TEKLİF EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmasının gündeminde de Bahçeli'nin çağrısı vardı. Özel şu ifadeleri kullandı: 

"El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum.

Bu iş, Meclis'e bir aktör çağırmakla çözülmez. Bu iş çözülecekse, bütün partilerin, bu Meclisin içinde olduğu ve süreci yönettiği, Meclis'teki bütün partilerin oturdukları yuvarlak bir masanın etrafında kendi çıkarlarını değil, 86 milyonun, Türkiye'nin çıkarlarını öncelediği bir masada konuşulur."

İPİ ODASINA ASTI 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise Bahçeli'yi eleştirdi. "Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis'i, burası Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yer, burası milli egemenliğin yegane tecelligahı, bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu cani başı, bu Meclis'e giremez" ifadelerini kullanan Dervişoğlu, konuşmasının ardından elindeki urganı kürsüden fırlattı. 

Bahçeli, Dervişoğlu'nun attığı ipi makam odasına astı. 

KAYNAK : T24, Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR