DEM Parti'den yeni Öcalan açıklaması!

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın açıklamalarıyla ilgili olarak, "İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 17:16 GÜNCELLEME 24.10.2024 17:17 SİYASET
DEM Parti'den yeni Öcalan açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM açılışında DEM Parti grubuyla tokalaşması sonrası başlayan 'çözüm süreci' tartışmaları Bahçeli'nin tarihi çağrısıyla daha da ısındı.

Bahçeli, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a işaret ederek, "Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın. Hodri meydan! Buna varız" demişti.

DEM'DEN İNİSİYATİF MESAJI

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti'den ilk açıklamayı Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları yapmıştı.

Hatimoğulları, Bahçeli'ye "Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalı. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız" diye yanıt vermişti.

ÖCALAN'DAN İLK MESAJ

Siyaset arenasındaki açıklamaları izleyen süreçte ise dün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

43 ay sonra DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'ı ziyaret etti.

Öcalan, bugün yaptığı paylaşımda ise Öcalan'ın "Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" mesajını paylaştı.

DEM PARTİ'DEN DEĞERLENDİRME GELDİ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Öcalan’la ilgili çıkışı, DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın Öcalan’la görüşmesi ve bağlantılı diğer gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÖCALAN HAZIR, DEVLET HAZIR MI"

Çağrının asıl muhatabının Abdullah Öcalan olduğunu belirten Doğan, Öcalan'ın mesajını anımsattı.

Doğan, "İmralı hazır, sayın Öcalan hazır, demokratik siyaset hazır. Sıra bu çağrıyı yapanlar ve bu çağrıyı destekleyenlerde" dedi.

"ARTIK BU SÖZÜ HAYATA GEÇİRME ZAMANI"

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, şu ifadeleri kullandı:

Tecrit ortadan kalktı diyemeyeceğimizi kendisi (Öcalan) söylüyor. Görüşme sağlandı Ömer Öcalan tarafından. Yıllardır başvurular yapıyoruz ama ilk defa yıllar sonra görüşme sağlandı. 3 satır gibi görünen bu mesaj kendi içinde pek çok mesajı barındırıyor. Birincisi tecridin devam ettiğini kendisi ifade ediyor. İkincisi 'koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik' olduğunu söylüyor. Yani İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR