CHP'li Mehmet Sevigen'den Özgür Özel' tepki! Esed'e de seslendi: Buradan tarihi çağrım var

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen, Bahçeli'nin çıkışının ardından Özgür Özel'e çağrıda bulundu. Sevigen ayrıca Suriye Devlet Başkanı Esed'e dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 13:16 GÜNCELLEME 27.10.2024 13:17 SİYASET
CHP'li Mehmet Sevigen'den Özgür Özel' tepki! Esed'e de seslendi: Buradan tarihi çağrım var

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sevigen, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kullandığı 'el yükseltme' ifadelerine tepki gösterdi. Sevigen, "Ana muhalefet bile el yükselterek bir adım öne çıktı. Bunu da yanlış görüyorum, Türkiye bir kumar masası değil ki. CHP bunun dışında kalmayayım diyor" dedi.

Mehmet Sevigen'in canlı yayınındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bu bedeli ödeyenlere Türkiye'yi yönetenlerin saygı duyması gerekir. Şehidimize Allah'tan rahmet sevenlerine sabır diliyorum.

Bizim sınırlarımızda bir terör örgütü var, Suriye'de ABD eliyle büyüyen, beslenen, eğitilen ve onlara devlet kurma imkanı verilen PKK/PYD var. İçeride birlik içinde olalım diyor Tayyip Bey. Bu bakımdan dış tehlikenin bu olduğuna inanıyorum. Devlet aklının bildiği önemli şeyler var ki Devlet Bey de çıkıp Öcalan'la ilgili bu açıklamaları yaptı.

DEVLET BEY BU KONUŞMAYI NEDEN YAPTI, BİLMELİYİZ

Bir bebek katilinin TBMM'de konuşturulması toplumu yaralayan bir olay ama Devlet Bey bu konuşmayı neden yaptı bilmeliyiz. PYD'ye izin veriyor muyuz ki PKK silah bırakacak. Millete bunu anlatabilirsek millet sonuna kadar buna arka çıkar. Bilgi vererek ve arkamıza güç alarak yapacağız.

ESAS PROBLEM ABD VE İSRAİL

Ana muhalefet bile el yükselterek bir adım öne çıktı. Bunu da yanlış görüyorum, Türkiye bir kumar masası değil ki. CHP bunun dışında kalmayayım diyor. Barış sürecini destekleyenlerden biriydim. Cumartesi annelerinin gözyaşı duracaksa tabii ki en öne çıkarız. Türkiye içinde bulunduğumuz sıkıntıyı bilse çok rahat halledeceğiz. ABD ve İsrail esas problem.

ESED'E TARİHİ BİR ÇAĞRIM VAR

Terörle ya müzakere edilir ya da mücadele edilir. Ahmet Türk bile 'Kürtler bu işin silahla çözülemeyeceğini anladı' diyor. Buradan Esad'a tarihi çağrım var; Türkiye'nin uzattığı eli sıkması lazım. Tutmazsa Suriye 4'e 5'e bölünecek, Suriye kalmayacak. Esad'ın tek kurtuluşu Türkiye'nin elini tutmasıdır.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR