DEM Parti iddiaları doğruladı! İmralı'da kritik gelişme: Öcalan hazırlanıyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta silah bırakma çağrısı yapacağı iddiasına ilişkin, "Öcalan, tarihi bir çağrıya hazırlanmaktadır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2025 22:29 GÜNCELLEME 09.02.2025 22:29 SİYASET
DEM Parti iddiaları doğruladı! İmralı'da kritik gelişme: Öcalan hazırlanıyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisince (DBP) Mersin'in Yenişehir ilçesindeki Millet Bahçesi'nin yanındaki alanda düzenlenen "Özgürlük İçin Barış Mitingi"nde PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın tarihi bir çağrıya hazırlandığını söyledi.

'HERKES GÖZÜNÜ İMRALI'DAN YAPILACAK AÇIKLAMAYA ÇEVİRMİŞ DURUMDADIR'

DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretini ve siyasetçilerle yaptığı görüşmeleri toplumun merak ettiğini dile getiren Hatimoğulları, "Bu ülkede yaşayan bütün halklar ve yurttaşlarımız, yüzünü, gözünü İmralı'ya ve yeni yapılacak açıklamaya dönmüş durumdadır." diye konuştu.

Hep barış için mücadele verdiklerini belirten Hatimoğulları, bu anlamda yol alınacağını umut ettiklerini söyledi.

'ÖCALAN TARİHİ BİR ÇAĞRIYA HAZIRLANMAKTADIR'

Hatimoğulları, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın silah bırakma çağrısı yapacağı iddiasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"DEM Parti olarak 42 merkezde halk buluşmaları ve toplantıları gerçekleştirdik. 10 gün boyunca bütün halkımız, partimiz seferberlik içindeydi. Şu an olduğu gibi mitinglerimizi gerçekleştiriyoruz. İşte gördüğünüz gibi bizler, barışı evimizde oturarak beklemiyoruz. Barışı bizler istiyoruz. Öcalan, tarihi bir çağrıya hazırlanmaktadır. Bunu barış için yapmaktadır."

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da konuşma yaptığı mitingde terör örgütü PKK elebaşı Öcalan lehine slogan atıldı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR