Ümit Özdağ'a hakkında yeni iddianame

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında milletvekili olduğu dönemde 27. Dönem HDP İstanbul milletvekili Ali Kenanoğlu'na sosyal medya üzerinden sarf ettiği sözler nedeniyle iddianame düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2025 08:54 GÜNCELLEME 15.02.2025 08:54 SİYASET
Ümit Özdağ'a hakkında yeni iddianame

“Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme” iddiasıyla tutuklanıp Silivri Cezaevi’nde konan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında yeni bir iddianame düzenlendi.

"KAMU GÖREVLİSİNE GÖREVİNDEN DOLAYI HAKARET"

Ümit Özdağ’ın milletvekili olduğu dönemde 27. Dönem HDP İstanbul milletvekili Ali Kenanoğlu’na sarf ettiği sözler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 'kamu görevlisine görevinden dolayı' hakaret ettiği iddiasıyla cezalandırılması talep edildi.

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

İddianamede Özdağ'ın sosyal medya üzerinden Ali Kenanoğlu’na sarf ettiği “Ali efendi, inan hiç dert olmadı. Emperyalizmin köpeklerinin sözde eğilmeyen boyunlarını kırdık ve kırarız. HDP, Yunan veya Bulgar ırkçı partilerinden daha fazla Türkiye düşmanı bir yapıdır. Üst yöneticilerinin çoğu Ermeni kökenlidir. Düşmandır ve düşman muamelesi yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Başsavcılık tarafından Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede 'kamu görevlisine hakaret' ettiği iddiasıyla cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK : Habertürk
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR