Bakan Güler'den PKK açıklaması: Sabote edilmesine müsaade edilmeyecek

Milli Savunma Bakanı Güler, terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısıyla ilgili, "Sürecin sabote edilmesine asla müsaade edilmeyecek; temkinli, akılcı bir yaklaşım esas alınacaktır" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2025 19:52 GÜNCELLEME 03.03.2025 20:17 SİYASET
Bakan Güler'den PKK açıklaması: Sabote edilmesine müsaade edilmeyecek

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı hakkında konuştu.

Güler, "Sürecin sabote edilmesine asla müsaade edilmeyecek; temkinli, akılcı bir yaklaşım esas alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Meclis'te düzenlenen Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programı'nda konuşan Güler, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Şehit ve gazilerimiz ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için emsalsiz bir mücadele örneği vermektedir. Şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmayacak. Onlardan devraldığımız mirasa sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğuyla hareket ediyoruz.

27 Şubat günü yayımlanan bildiriyle terör örgütü silahları bırakma ve örgütü lağvetmeyle ilgili talimat almıştır. Yapılan çağrı dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Ateşkes gibi metinde yer almayan hususlar gündeme getirilerek kafa karışıklığı yaratılmaya çalışılmamalıdır. Şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isterim ki: Sürecin sabote edilmesine ve uzatılmasına asla müsaade edilmeyecek, temkinli, akılcı bir yaklaşım esas alınacaktır.

Bugün önemli bir süreç yaşanıyor ve tarihi bir adım atılacaksa anlaşmazlıkların çözümü, aldatılmış olanların kazanılması, terörü türlü bahanelerle kendi amaçları doğrultusunda kullananların emellerine bir son verilmesi durumuna gelinmişse bu, ağır bir bedel karşılığında olmuştur. Bu bedelin asıl yükü şehit ve gazilerimizle onların saygıdeğer aileleri tarafından yüklenmiştir. Onlara minnettarlığımız bakidir."

DEM Parti heyeti Öcalan'ın mesajını okudu: PKK kendisini feshetmelidir!

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, DEM Parti heyeti üzerinden yaptığı açıklamada, "Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir.  Bunun tarihi sorumluğunu üstleniyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Terör örgütü PKK, Öcalan'ın çağrısına karşılık vererek 1 Mart Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

PKK lağvedilince elebaşılar ne yapacak? Karayılan ve Bayık’ın akıbeti belli oldu

KAYNAK : AA, Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR