Erdoğan'dan son dakika CHP açıklaması! 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz' deyip duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Teşkilatıyla İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, "CHP ve yandaşlarının tahriklerle kamu düzenini bozmalarına, milletimizin huzurunu kaçırmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2025 21:35 GÜNCELLEME 22.03.2025 21:35 SİYASET
Erdoğan'dan son dakika CHP açıklaması! 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz' deyip duyurdu
Erdoğan'dan son dakika CHP açıklaması! 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz' deyip duyurdu

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatıyla İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve muhalefete 4 gündür devam eden provokasyonlar nedeniyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP ve yandaşlarının tahriklerle kamu düzenini bozmalarına, milletimizin huzurunu kaçırmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'BATILI YÖNETİMLER GAZZE'DEKİ BARBARLIK KARŞISINDA BÜYÜK BİR UMURSAMAZLIK İÇERİSİNDEDİR'

"Batılı yönetimler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi Gazze'deki barbarlık karşısında büyük bir umursamazlık içerisindedir.

Dikkat ediniz mazlum Filistinli, zalimde İsrailli olunca kullanılan dilde birden değişmiştir. Öldürülen gazeteciler Gazzeli olunca uluslararası basın ve basın kuruluşlarının tavrı anında değişmiştir.

İnsan hakları ve özgürlükler konusunda dünyaya ders verenlerin hiçbiri henüz kundaktaki yavruların alçakça öldürülmesine tepki göstermiyor.

Beyaz kefenli çocuk cenazeleri bile kilit vurulmuş vicdanların açılmasına imkan vermiyor. Canı yanan, zulüm gören, kendi topraklarında katliama uğrayan her bir canın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Türkiye olarak çok yönlü bir diplomasi trafiği yürütüyoruz.

'UHUD SAVAŞI'NDA NÖBET YERLERİNİ TERK ETMEYEN OKÇULAR GİBİ FİLİSTİN DAVASINA SAMİMİYETLE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Uhud Savaşı'nda nöbet yerlerini terk etmeyen okçular gibi bizde Filistin davasına samimiyetle sahip çıkacağız. Hiçbir zulüm payidar olmamıştır. Gazze'deki kardeşlerimize yönelik zulümde inşallah payidar olmayacak ve en kısa zamanda sona erecektir.

Suriye'de olduğu gibi Allah'ın izniyle Gazze'de de bu zulüm ve karanlık dolu günler geride kalacak. Kardeşlik görevimizi yapmanın şerefi ve vakarı kalacaktır.

Şunu bir an olsun unutmayınız. Bizler hepimiz millete sevdalanmış kadrolarız. Her birimiz aziz milletimizin hizmetkarıyız. Kırarak, dökerek, dışlayarak değil gönüller kazanarak ilerleyeceğiz.

'BİZİM BELEDİYELERİMİZ HELAL HARAM NEDİR BUNU BİLEREK HALKINA HİZMET EDECEK'

Muhalefet ne yaparsa yapsın biz sağduyuyu, sükuneti elden bırakmayacağız. Bizim belediyelerimiz yolsuzluktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz haksızlıktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz hak, hakikat, helal, haram nedir bunu bilerek halkına hizmet edecek.

Bu mübarek günleri milletimizin iç cephesini takviye için fırsata çevirmeye çalışırken bakıyorsunuz ana muhalefet tam tersi bir gündemle hareket ediyor.

Önce Suriye'de eski rejim artıklarının çıkardığı olayları bahane ederek mezhepçilik fitnesini ateşlemek istediler. Alevi canlarımıza adeta pusu kurmaya kalktılar. Bu oyunu boşa çıkardık hamdolsun. Milletimiz bu oyuna düşmedi, provokasyonlara gelmedi.

'4 GÜNDÜR MİLLETİMİZİN HUZURUNU KAÇIRMA AMACINA NE VARSA HEPSİNİ YAPIYORLAR'

Milletimiz CHP'nin Suriye'deki ateşi ülkemize taşımasına müsaade etmedi. 4 gündür milletin huzurunu kaçırma, insanlarımızı kutuplaştırma adına ne varsa hepsini yapıyorlar.

Polislerimize saldırmaya, yolsuzluk ihbarlarını araştıran yargı mensuplarına gözdağı vermekten, sokak terörüyle milli iradeyi baskı altına almaktan bunlarda her şey var.

'ŞEHİRLERİMİZDE BİR GERİLİM VE KARGAŞA ATMOSFERİ OLUŞTURMAYA GAYRET EDİYORLAR'

Son olarak bugün basın yayın kuruluşlarını da alenen tehdit ederek nasıl bir ruh halinde olduklarını ifşa ettiler.

Televizyonların, medya gruplarının adını bile vererek 'Hepinizin hesabını tutuyorum' diyerek medyayı tehdit ettiler.

Böyle siyaset, politika olur mu? İstanbul başta olmak üzere şehirlerimizde bir gerilim ve kargaşa atmosferi oluşturmaya gayret ediyorlar.

'CHP GÖZÜNÜ PARA BÜRÜMÜŞ BİR AVUÇ BELEDİYE SOYGUNCUSUNU AKLAYAN BİR APARATA DÖNÜŞMÜŞTÜR'

Mevcut yönetim altında CHP seçmenlerinin talebini meclise taşıyan bir parti değil, gözünü para bürümüş bir avuç belediye soyguncusunu aklayan bir aparata dönüşmüştür.

Belediyelerden nemalanan çıkar şebekeleri CHP'yi boğazına kadar kire, pasa, çamura, yolsuzluğa, hukuksuzluğa bulaştırmış durumdadırlar. Zaten biz bunları 3 kelimeyle tanımlamadık mı? Çöp, çukur, çamur.

'YÜZLERCE MİLYAR LİRALIK KORKUNÇ VURGUNDAN BAHSEDİLİYOR'

Diploma sahtekarlığı dair ortaya akıl, ahlak sınırlarını aşan bir sürü pislik saçılıyor. Dolarlar, Avrolar fışkırıyor. Yüzlerce milyar liralık korkunç vurgundan bahsediliyor.

CHP genel başkanı ve şürekâsı bunların hiçbirine cevap veremiyor. 'Sahtekarlık, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet yoktur' diyemiyorlar.

Ne biz ne arkadaşlarımız harama el uzatmadı diyemiyorlar. Belediye başkanı, yöneticilerine, yol yürüdükleri arkadaşlarına kefil olamıyorlar.

'GENÇLERİN ARKASINA SAKLANARAK YAVUZ HIRSIZ MİSALİ SUÇ BASTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Aslanlar gibi iddialara cevap vermek yerine bize saldırarak edepsizlik ederek, gençlerin arkasına saklanarak, marjinal örgütleri öne sürerek yavuz hırsız misali suç bastırmaya çalışıyorlar.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E: NE OLDU DA BİRDEN ETEKLERİNİZ TUTUŞTU?

Sayın Özel neden korkuyorsunuz? Neden çekiniyorsunuz? Bu telaş bu panik havası, bu saldırganlık niye? Düne kadar şaibe yok diyordunuz. Ne oldu da birden etekleriniz tutuştu. Ne oldu da dizleriniz titremeye başladı. Şimdi kimi tasfiye edecek kimi sırtından hançerleyeceksiniz? Alengirli yollarla şimdi kimin ayağını kaydıracaksınız?

Bugün burada şu hakikati çok net ifade etmek isterim. Ortaya dökülen bu pislikler sadece bizi ve milletimizi değil, CHP'nin içinde vicdan sahiplerini de rahatsız etmiştir.

'BİZ KARŞIMIZDA KALİBREMİZE UYGUN MUHALEFET GÖRMEYİ ARZU EDERİZ'

CHP bünyesini zehirli bir sarmaşık misali saran bu harami, yağmacılardan temizlenmedikçe, siyasi itibarını ve parti kimliğini tekrar kazanamaz. Siyasette onur, haysiyet, güven bir kez kaybedilirse bir daha yerine kolay kolay konulamayan erdemlerdir. CHP genel Başkanı Özel iradesine vurulan zincirleri kıramamış, vesayetten kendisini kurtaramamıştır.

Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanının bu hallere düşürülmesinden biz asla hoşnut değiliz. Biz karşımızda kalitemize ve kalibremize uygun muhalefet görmeyi arzu ederiz.

Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum; sokaklara çıkarak yanına sol örgütleri, marjinalleri, vandalları alarak milli iradeye parmak sallama artık geride kalmıştır. Sokak teröründen siyasete, adalete istikamet çizildiği günden eski Türkiye gibi mazide kalmıştır.

'YÜREĞİNİZ YETİYORSA BIRAKIN AKLA KARA, MASUMLA MÜCRİM HUKUK TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILSIN'

Türkiye hukuk devletidir, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bağımsız ülkedir. Cesaretiniz varsa bırakın demokrasi ve hukuk işlesin.

Yüreğiniz yetiyorsa bırakın mahkemeler hiçbir baskı altında kalmadan Türk milleti adına kararını versin. Akla kara, masumla mücrim hukuk tarafından ortaya çıkarılsın. Türkiye'de hiç kimse hukukun kapsama alanı dışında değildir.

Türkiye'de suç işleme özgürlüğü olan imtiyazlı azınlık yoktur ve olmayacaktır.

'CHP VE YANDAŞLARININ MİLLETİMİZİN HUZURUNU KAÇIRMALARINA KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ'

CHP ve yandaşlarının tahriklerle kamu düzenini bozmalarına, milletimizin huzurunu kaçırmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Türkiye üzerinde operasyon yapılmasına, ameliyat yapılmasına, yeni nifak duvarları örülmesine müsaade vermeyeceğiz. Bin yıldır olduğu gibi Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir ve beraber yaşamaya devam edeceğiz.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR