Özel'den, Erdoğan'a hadsiz hitap! AK Parti'den sert tepki: Tüm gücümüzle cevap vereceğiz

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Lan" diyerek hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çok sert tepki gösterdi. Çelik, "Bu seviye yoksunu siyasete tüm siyasi gücümüzle cevap vereceğiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2025 18:56 GÜNCELLEME 14.08.2025 00:12 SİYASET
Özel'den, Erdoğan'a hadsiz hitap! AK Parti'den sert tepki: Tüm gücümüzle cevap vereceğiz

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli sözlerine sert tepki gösterdi.

'ÖZGÜR ÖZEL SİYASETİ ZEHİRLEYEN BİR ODAK HALİNE GELMİŞTİR'

Özgür Özel'in sözlerini şiddetle kınayan Ömer Çelik, CHP liderinin yaptığının bir siyaset olmadığını ve siyaseti zehirleyen bir odak haline geldiğini belirtti.

'BU SEVİYE YOKSUNU SİYASETE TÜM SİYASİ GÜCÜMÜZLE CEVAP VERECEĞİZ'

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel partisinin içine düştüğü durum karşısında aciz bir savrulma içindedir. Bu nedenle her gün siyasi saldırganlık ve yalan siyaseti üretmektedir. Bu seviye yoksunu siyasete tüm siyasi gücümüzle cevap vereceğiz. 

'HİÇBİR SALDIRIYA VE YALAN SİYASETİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanımızın hukukunun korunması bizim siyasetimizin en temel değerlerindendir. 

Hiçbir saldırıya ve yalan siyasetine geçit vermeyiz. 

Cumhurbaşkanımızla ilgili konuşmalarda siyaset adabına uygun hareket edilmesi gerekir. Buna uygun davranmayanlara siyaset zemininde haddini bildirmekten asla geri durmayız."

'BÖYLESİNE YAKIŞIKSIZ BİR DİL ASLA KABUL EDİLEMEZ'

İletişim Başkanı Burhanettin Duran da CHP lideri Özel'e tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Duran, "Siyaset, her şeyden önce seviye ve üslup işidir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret içeren ifadelerini şiddetle kınıyorum. Kendi iç siyasi çelişkilerini ve çekişmelerini böylesine yakışıksız bir dil ile kamuoyuna yansıtmak, siyasî nezaket ve etik açısından asla kabul edilemez.

Ülkemizin tarihî bir dönemden geçtiği bugünlerde, sorumluluk makamında bulunan tüm aktörlerin, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek bir dil kullanmaları gerekirken, siyaseti gerilim ve kutuplaşma zeminine çekmeye çalışmaları üzüntü vericidir. Muhalefet, milletin kendisine yüklediği sorumluluk gereği, bu seviyesiz dili hak etmemektedir." dedi.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A KÜSTAH İFADELER

Özel'in yaptığı skandal açıklamalarına, "Sayın Erdoğan'a açıkça söylüyorum. Bu vakitten sonra nasıl başını yastığa koyup da "namusluyum, insanım" diyebilirsin? Kelime oyunu yapıyor, "ne kadar Aydın var yarın için" diyor. Lan sen Aydın'da tekme tokat kovuldun 31 Mart'ta." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİLİ BÖHÜRLER'DEN SERT TEPKİ!

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki göstererek; "Atatürk, bugün yaşasaydı bu Genel Başkanlara tek cümle kullanırdı: 'Geldikleri gibi giderler!'" dedi.

Böhürler'in açıklaması şu şekilde;

Cumhuriyeti kuran felsefeden 
Cumhuriyet Halk partisini bitiren felsefeye....

CHP'de Genel Başkanlar değişse de en hafif tabirle kullandıkları kaba dil değişmiyor.

CHP’nin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk, bugün yaşasaydı bu Genel Başkanlara tek cümle kullanırdı:

"Geldikleri gibi giderler!"

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR