Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2025 10:42 GÜNCELLEME 01.09.2025 12:39 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı’nın 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin Halk Cumhuriyeti’nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve müşterek menfaat temelinde ilerlemeye devam ettiğini, ticaret, turizm, yatırımlar ve enerji gibi başlıklarda geçmişten gelen iş birliği ruhunun sürdüğünü ifade etti.

Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın adil ve kalıcı bir barışla neticelenmesi için Türkiye’nin gayretlerinin sürdüğünü, İstanbul müzakerelerinin barış sürecine katkı sağladığına inandığını belirtti.

Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerin kalıcı barışa ulaşmasını temenni ettiğini, Kafkaslar'da kalıcı istikrarın Türkiye ve Rusya’nın müşterek menfaatine olacağını ifade etti.

Görüşmede ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği muhafaza edilmek suretiyle kalkındırılmasına ilişkin görüş teatisinde bulunuldu.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Putin görüşmede, "Rusya-Türkiye enerji işbirliği stratejik öneme sahip. Karadeniz üzerinden Türkiye'ye kesintisiz doğal gaz sağlıyoruz. Türkiye'yi hem ikili ilişkilerde hem de uluslararası arenada güvenilir ve kendini kanıtlamış bir ortak olarak görüyoruz" açıklamasını yaptı.

Putin, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik katkı sağladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise görüşmede "Davetim bakidir, en yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz. İlişkilerimiz sınamalardan etkilenmeden ilerliyor. Teknik görüşmelerimiz olumlu şekilde ilerliyor." dedi. 

 

 

KAYNAK : Haber7
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR