Özgür Özel ve Gürsel Tekin arasında 'kayyum' atışması: O sözlere tepki gecikmedi!
BBC Türkçe'ye röportaj veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na 45. Asliye Mahkemesi'nin kayyum atamasının yanlış olduğunu belirtti. Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin ise o sözlere tepki gösterdi.
ABONE OL-
Haber7-ÖZEL
Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel Türkiye’de olduğu gibi dış basında da sık sık röportajlar vererek gündeme gelen açıklamalarıyla dikkat çekiyor.
Ekrem İmamoğlu ve Özel’in dış basına bitmek bilmeyen demeçleri büyük yankı uyandırırken Özel, bu kez de BBC Türkçe’ye verdiği röportajıyla gündeme geldi.
"İSTANBUL'DA KAYYUM YOK, İNAT VAR"
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına yönelik açıklamalarda bulunan Özel’e ilk tepki kayyum olarak atanan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’den geldi.
CHP lideri Özgür Özel, BBC Türkçe’ye verdiği röportajda mutlak butlan davasının reddine ve CHP 39. Kurultayı yapmasına karşın partinin İstanbul İl Başkanlığı’yla ilgili kayyum kararının kaldırılmamasına değinerek, “İstanbul’da kayyum yok inat var” dedi.
Tekin'in kayyum olarak atanmasına tepki göstererek mahkemenin yanlış karar alması nedeniyle kararını tanımadığını belirten Özel röportajında, "45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarihe geçecek yanlış bir karar aldı. Herkes ayıplıyor. Yüksek yargı ziyaretleri yapıyorum, AK Parti'den hukukçularla konuşuyoruz, konu açıldığında hepsi ayıplıyor. Ama o kendi ayıbından dönemediği için öyle duruyor." dedi.
GÜRSEL TEKİN'DEN HIZLI AÇIKLAMA: İNAT, KARARI KABULLENMEMEK
Özel’in açıklaması sonrasında ise Gürsel Tekin, sosyal medya X hesabından, mahkeme kararının yok sayılmasına, "İnat var ama, yargı kararını kabullenmemek için gösterilen bir inat" diyerek tepki gösterdi.
Tekin açıklamasında, “Sayın Genel Başkan, bugün yine bize yer vermeden geçmemiş bir demecinde “İstanbul’da kayyum yok, inat var” demiş.
Evet, ortada bir inat var. Ama bu inat, kayyım olmak için değil; yargı kararını kabullenmemek için gösterilen bir inat.
Siz bu kadar çok AK Parti’li hukukçuyla konuşacağınıza, bu partinin evladı olan bizlerle konuşsaydınız, bu mesele çoktan çözülmüştü.
“Yüksek yargıda herkes ayıplıyor” demek, farkında olunsun ya da olunmasın, yüksek yargıyı zan altında bırakmaktır.
Mahkeme kararını beğenmeyebilirsiniz, itiraz edebilirsiniz; ama yok sayamazsınız.
Sorun ne bizde ne süreçte. Sorun, hukuku beğenmeyince kenara iten anlayıştadır. Bu bir koltuk meselesi değil, hukuka ve partiye saygı meselesidir.” dedi.