AK Parti Sivas Milletvekili Toy: Sivas, Sanayi Alanları Master Planı’nın kilit noktasında
AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Sivas'ın Sanayi Alanları Master Planı'nda yer almadığı iddialarını yalanlayarak, "Sivas, stratejik konumuyla 2026'da tamamlanacak ikinci fazda kilit rol üstlenmektedir" dedi.
ABONE OLAK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, yaptığı açıklamalarda, Sivas'ın Sanayi Alanları Master Planı'nın birinci fazında yer almadığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Son günlerde muhalefetin doğruyu tahrif ederek vatandaşları manipüle etme çabalarına şahit olduklarını belirten Toy, "Sanayi alanları master planının Resmi Gazete'de açıklanan 1. fazında Sivas'ın olmadığı, sultan şehrimizin üvey evlat olduğu ve yatırım almadığı iddiaları üzerine kamuoyuna doğru bilgiyi ulaştırmak gereği hasıl olmuştur" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin 81 ilini kapsayacak Sanayi Alanları Master Planı'nın toplamda üç fazda tamamlanacağını hatırlatan Toy, projenin detaylarına ilişkin şunları kaydetti:
- "İlk fazda Samsun-Mersin hattında toplam 59 bin hektar büyüklüğünde 16 yeni yatırım alanı oluşturularak Resmi Gazete'de ilan edilmiştir.
- Sonraki fazlarda ise Mersin-Şırnak, Sivas-Iğdır ve Trabzon-Şırnak hatlarında yeni sanayi alanları devreye alınacaktır.
- Bu kapsamda Sivas'ımız, Zengezur Koridoru'nun tam göbeğinde, stratejik bir konumda yer alıyor ve planın 2026 yılı içinde tamamlanacak ikinci fazında kilit rol üstleniyor".
SANAYİ ANADOLU'DA BÜYÜYECEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın hedefleri doğrultusunda Marmara’da yoğunlaşmış sanayiyi Anadolu’da büyütmeyi amaçladıklarını belirten Toy, Kalkınma Yolu ve Zengezur projeleriyle oluşacak küresel bağlantısallık fırsatını yeni sanayi bölgeleriyle yakalayacaklarını vurguladı.
Sivas'ın üvey evlat olduğu yakıştırmasını asla kabul etmediklerini ifade eden Toy, "Sultan şehrimize 2002'den bu yana 200 milyara yakın yatırım yapılmıştır. Devlet yönetmek ciddiyet ister; yatırım ve plan yönetimi liyakat, müktesebat ve tecrübe gerektirir. Bu AK Parti hükümetlerinde ziyadesiyle vardır" dedi.
“SİVAS İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde eser ve hizmet siyasetinin en iyi örneklerini ortaya koyduklarını dile getiren Toy, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Milletvekili Hakan Aksu ile birlikte Sivaslıların daima yanında olduklarını belirtti.
Toy, konuşmasını "Hemşehrilerimiz rahat olsunlar. Durmadan, yorulmadan Sivas'ımız için, ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz" sözleriyle tamamladı.