İşte İstanbul’un başlıca sorunu!AK Parti’de hedef kitle belirlendi...Anketlerde büyük ivme
14 bakanlığın bütçesini yutan ancak trafik sorununu dahi çözemeyen İBB yönetimi, İstanbulluyu yollara hapsederken AK Parti’nin yükselen oy oranları mevcut beceriksizliğe karşı umut oldu. Başkan Özdemir, son verileri Haber7’ye değerlendirdi.
ABONE OL-
Haber7 - ÖZEL
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde İstanbul’da partilerine olan teveccühün hem milletvekilliği hem de yerel yönetimler bazında artış gösterdiğini belirtti. Abdullah Özdemir, 2026 yılı vizyonu kapsamında İstanbul’daki 4,5 milyon hanenin tamamını ziyaret ederek yaklaşık 16 milyon vatandaşa ulaşmayı ve Başkan Erdoğan’ın selamını iletmeyi hedeflediklerini açıkladı. İstanbul'un kronikleşen trafik sorununa dikkat çeken Özdemir, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, 14 bakanlıktan daha büyük bütçeye sahip olmasına rağmen kente gerekli hizmeti veremediğini söyledi.
ANKETLERDE YÜKSELİŞ... ‘İVME HIZLICA ARTACAK’
AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca, Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “İstanbul’da Bir Olmak” düzenlenen programda üç anket açıklandı.
-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin seçim anketinde AK Parti’nin oyu yüzde 39.6’dan yüzde 41.7’ye çıktığı bildirildi.
-
İstanbul’un ilçe belediyeleri bazında AK Parti’nin oy oranının yüzde 46.1’den yüzde 51.8’e tırmandığı aktarıldı.
-
İstanbul’daki milletvekili seçimindeki oy oranının Ocak 2026’da yüzde 36,2’ye yükseldiği belirtildi.
Kamuoyu araştırma verilerini Haber7’ye değerlendiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, “İstanbul'da göreve geldiğimiz günden bu tarafa Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgesel gelişmeler ve özellikle de Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yaptığı çalışmalar, AK Partili belediyelerimizin gayretleri ve teşkilatımızla birlikte İstanbul'daki ivmenin daha yukarılara çıktığını, hem milletvekilliği noktasında hem belediye başkanlıkları, ilçe belediyeleri ve hem de büyükşehir noktasında önemli bir artışın olduğunu görüyoruz. Bu ivme inşallah 2026 yılında ekonomik ferahlama ve rahatlamanın da gelmesiyle birlikte daha da hızlı bir şekilde artmaya devam edecektir Allah’ın izniyle.” dedi.
TRAFİK NEDENİYLE ETKİNLİK BİLE GEÇ BAŞLADI... ‘CHP GİDENE KADAR AKSAMALAR SÜRECEK’
İstanbul’da Bir Olmak programında, şehircilikte öne çıkan en büyük sorunun yüzde 49.8 oranında trafik ve ulaşım hizmetleri olduğu kaydedildi. Öyle ki, şehirdeki ulaşım çilesi AK Parti’nin programının dahi gecikmeli başlamasına sebebiyet verdi.
İstanbul’un trafik sorununun araştırma sonucuna bariz şekilde yansıdığı görülürken, konuya ilişkin sorumuzu AK Parti İl Başkanı Özdemir şöyle cevapladı:
“Bu akşamki programımızı dahi zamanında başlatamadık. Maalesef yolda, trafikte kaybedilen zamandan ötürü bir miktar gecikerek programa başladık. Salonumuz teşkilat mensuplarımızın yarım saat gecikmesiyle doldu. İstanbul’a dair hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar ve çabalar tek başına yetmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de, 14 bakanlıktan daha büyük bütçeye sahip olan belediyenin de çalışmalara destek vermesi elzem ve gereklidir. O yüzden bu noktadaki aksamaları biz hükümetimizin çalışmalarıyla, ilçe belediyelerimizin çalışmalarıyla minimuma indirmeye gayret etsek de AK Partili bir büyükşehir belediyesiyle buluşana kadar İstanbul’da maalesef aksamalar devam edecektir.”
‘HER HANEDE OLACAĞIZ’
Muhalif seçmene ulaşma hususunda hangi yöntemlere başvurduğunu sorduğumuz AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir, 2026 yılı stratejisi kapsamında İstanbul genelinde devasa saha operasyonu başlattıklarını duyurdu.
Özdemir, hedef kitle olarak belirlenen 11 milyonun üzerindeki seçmen ve toplam 15 milyon 750 bin vatandaş için kapı kapı dolaşılacağını aktardı.
Özdemir, Haber7’ye şunları söyledi:
“2026 yılında İstanbul'da 4,5 milyon hanenin tamamında ve 11 milyonun üzerinde seçmenimiz ve 16 milyona yakın, 15 milyon 750 bin vatandaşımızın hanelerini tek tek ziyaret edeceğiz. İstanbul'da inşallah 2026 yılına girilmedik bir hane dahi bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımızın mektubunu, Cumhurbaşkanımızın selamlarını, partimizin vizyonunu ve inşallah İstanbul'un hizmetten mahrum olduğu alanları vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına bu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.
‘SİYASETİN SEVİYESİNİ MİLLET BELİRLEYECEK’
Abdullah Özdemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a yönelik kullandığı küfürlü ifadelere ve AK Partili Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in kıyafeti üzerinden yapılan hakaretlere tepki gösterdi.
CHP içindeki gerilime dair değerlendirmede bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, “Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç meselesi. Biz onların ne yaptığına değil, bizim ne yaptığımıza bakıyoruz. O yüzden bunun takdirini milletimiz yapacaktır. Siyasetin seviyesinin nasıl olması gerektiğine milletimiz kanaat getirecektir. Biz kendi işimize bakıyoruz. Milletimize yapmadıkları hizmetleri anlatacağız, yaptığımız hizmetleri anlatacağız. Vatandaşımızın doğru şekilde muhakeme edeceği verilerle ve çalışmalarla milletimize tek tek her şeyi anlatacağız.” şeklinde konuştu.
‘ESKİ TÜRKİYE ZİHNİYETİ DEĞİŞMEDİ’
Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik ithamlar hakkında AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir, şunları kaydetti:
“Aslında herkesin reddettiği bu yaklaşım ve anlayış bazı şeylerin halen zihinlerinden çıkmadığını gösteriyor. Eski Türkiye özentisi, şeklen insanları yargılamak, kafasının üstündekine değil de içine bakarak, oradaki ne olduğunu irdeleyerek değerlendirmeler yapmak gerekir. Maalesef o eski faşizan bakışı bir kez daha görmüş olduk. Ama biz hangi kıyafetle olursa olsun vatandaşımızın hiçbirini bir diğerinden ayırmadan yolumuzu yürümeye devam edeceğiz.”