"Eskişehir'de iki yılda sadece 40 araçlık otopark yapıldı"
Eskişehir'de; su krizi, trafik ve altyapı sorunları arttı. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin kendi plansızlıkla yönettiğini söyledi. Albayrak, belediyenin 2 yılda sadece 40 araçlık otopark yaptığını söyledi.
ABONE OLEskişehir'de son dönemde su kesintileri ve altyapı sorunları arttı. Kentte 40 yıllık altyapı kullanıldığını belirten AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, "Su krizinden trafiğe, otoparktan ulaşıma kadar şehir plansızlıkla yönetiliyor" dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "reklam ve ikram belediyeciliği yaptığını" ifade eden Albayrak, "27 yıldır su altyapısına ciddi bir yatırım yapılmadı. 40 yıllık altyapı kullanılıyor. Yağmur yağdığında sokaklar göle dönüyor, tramvay duruyor" dedi.
Porsuk Barajı'nda su olduğu halde şebekeye verilemediğini de vurgulayan Albayrak, "Yağmurlu havada Eskişehir'e su vermediler. Bu plansızlık ve öngörüsüzlüktür" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ESKİ) akraba kayırmacılığı yapıldığını belirten Albayrak, kilit görevlere liyakat yerine yakın isimlerin getirildiğini, bu durumun hizmet kalitesini düşürdüğünü ifade etti.
Kentteki trafik sorununa da değinen Albayrak, "Alternatif yol ve köprü yapmak yerine yollar daraltıldı. Dubalarla şeritler ayrıldı, sağ-sol dönüşler tıkandı. Trafik daha da kötü hale geldi. 930 bin nüfuslu kentte iki yılda yalnızca 40 araçlık bir otoark yapıldı. Bunu büyük bir yatırım gibi sunuyorlar" ifadelerini kullandı.