Gül'ün bayramda ziyaret edeceği il
Cumhurbaşkanı Gül bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Bayramın ilk gününde Diyarbakır’da olmayı planlayan Gül, bayram namazını Ulu Cami'de kılacak.
ABONE OLCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'a gitmeyi düşündüğünü söyledi. Geçen bayramda Doğu ve Güneydoğu'ya yardım çağrısı yapan Gül, böylece bir ilke daha imza atacak.
Ankara Üniversitesi'nde Afrika Çalışmaları Merkezi’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül program sonrası gazetecilerin 'Bayramda Diyarbakır'a gitmeyi düşünüyor musunuz' sorusuna 'Evet düşünüyorum' cevabını verdi.
Ulu Cami'de bayram namazı
Bu süre içinde Gül’ün gezisine ilişkin hazırlıkların sürdürüldüğü, son anda olağanüstü bir gelişme yaşanmaması halinde Cumhurbaşkanı’nın, Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 8 Aralık’ta Diyarbakır’daki halkla buluşup bayramlaşmasının planlandığı belirtildi.
Gül’ün bayram namazını da restorasyonu tamamlanan Ulu Cami’de Diyarbakırlı vatandaşlarla birlikte kılması için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Gül’ün vatandaşlara bayram vesilesiyle “birlik, bütünlük ve kardeşlik” çağrısı yapacağı, ancak sivil toplum kuruluşları ile buluşup buluşmayacağının netleşmediği kaydedildi.
Sürdürülen hazırlıklara karşın, ziyarete ilişkin Çankaya Köşkü’nden resmi bir açıklama yapılmamasında güvenlik kaygılarının etkili olduğu yorumları da yapıldı.
SEVGİYE BOĞULMUŞTU
Gül, geçen yıl Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Van’dan başladığı ilk yurtiçi gezisi kapsamında, 14 Eylül’de Diyarbakır’a gitmişti. Gül, burada sevgi seline boğulmuştu.