CHP Kars il binası alımında 10 milyon liralık vurgun iddiası: Özel'in önünü kesip anlattı

CHP Kars İl Başkanlığı binasının alımı gündeme bomba gibi düştü. Piyasa değeri 3 milyon lira olan binanın 13 milyon liraya satın alındığı iddiası, mülk sahibinin kardeşinin Özgür Özel'in önünü keserek ifşa etmesiyle tescillendi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2026 11:55 GÜNCELLEME 26.05.2026 12:06 SİYASET
CHP Kars il binası alımında 10 milyon liralık vurgun iddiası: Özel'in önünü kesip anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi, Kars'ta gerçekleştirilen şaibeli bir gayrimenkul alımı ve milyonlarca liralık haksız kazanç iddiasıyla çalkalanıyor. Mülk sahibinin kardeşinin bizzat CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kameralar önünde, “Ben 50 yıllık partiliyim ama o bina tapusunu benim biraderim yaptı. 3 milyonluk binayı 13 milyona aldılar. Bilgin olsun” şeklinde haykırdı. Özel ise “bakacağız bakacağız” diyerek geçiştirdi. 10 milyon liralık fark, parti içindeki usulsüzlük tartışmalarını zirveye taşıdı.

MÜLK SAHİBİNİN KARDEŞİ İTİRAF ETTİ, ÖZEL ARKASINA BİLE BAKMADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kars ziyareti sırasında, parti için satın alınan yeni il binası önünde beklenmedik bir protesto ve ifşaat gerçekleşti. Binayı satan mülk sahibinin kardeşi binadan çıkan Özgür Özel'in yolunu keserek kameralar önünde şok itiraflarda bulundu. Partinin dolandırıldığını ve fahiş bir fiyatla alım yapıldığını belirten CHP’li vatandaş, Özel'e hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Binanın satışını benim biraderim yaptı. 3 milyonluk binayı 13 milyona aldılar. Burada bir şaibe var, bilginiz olsun."

Bu ağır ithamlar karşısında eski CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sadece "Bakacağız, sağ ol" diyerek hızlı adımlarla aracına binip bölgeden uzaklaştı.

YARKADAŞ CANLI YAYINDA SKANDALI DEŞİFRE EDİLDİ

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, TV100’de katıldığı programında Kars'taki bu emlak operasyonunun perde arkasını detaylarıyla anlattı. Yarkadaş, mevcut parti yönetiminin Kars'ta gerçekleştirdiği alımda 10 milyon liralık bir kamu zararı ve haksız kazanç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gittiler Kars'ta bu mevcut yönetim 3 milyon TL'lik bir binayı 13 milyon TL'ye aldı. Bak. Özgür Özel de o binayı ziyaret etti, bizim eski Kars il binası çok eskiden de o kullanılıyordu. Kapıdan çıkarken binanın sahibinin kardeşi geldi Özgür Özel'in önünü kesti. Ya başkanım dedi siz ne yaptınız? Bunun videosu da var ben paylaştım. Bu bizim binaya siz nasıl 13 milyon verdiniz? Burası 3 milyon lira dedi ya. Biz 3 milyon lira dedik burayı kimse almıyordu dedi. Siz buraya nasıl 13 milyon verdiniz?"

Yarkadaş konuşmasının devamında buhar olan 10 milyon TL’ye dikkat çekerek, “Bir il binasının alımında 10 milyon Tl’lik bir fark varsa o 10 milyon TL nereye gitti?” şeklinde bu paranın nerede veya kimde olduğuna dikkat çekti.

“BİNAYI BU YÜZDEN TERK ETMEK İSTEMİYORLAR”

Canlı yayındaki açıklamalarında skandalın sadece şaibeli satışla sınırlı kalmadığını vurgulayan Yarkadaş, binanın iç dekorasyonundaki şaibeye dikkat çekti. Alım sürecindeki devasa farkın akıbetini sorgulayan Yarkadaş, şu soruları yöneltti:

"Bir il binasının alımında 10 milyon TL'lik bir fark varsa Özgür Özel ve arkadaşları... nereye gitti? Ayrıca o il binasının içinde bir belediye başkanımız yaptırdı boyasını, masasını, sandalyesini... şimdi ismini söyleyip adamı da hedef haline getirmeyelim. Bir il binasının alımında 10 milyon TL'lik yolsuzluk iddiası varsa Özgür Özel ve arkadaşları o yüzden o binayı terk etmek istiyor."

Kars'ta yaşanan bu fahiş fiyat skandalı ve 10 milyon liralık vurgun iddiası, CHP tabanında ve kamuoyunda büyük bir infiale yol açarken, genel merkezin konuya ilişkin sessizliği ise dikkat çekiyor.

KAYNAK : Haber7
Mücahit Çetin Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Medya kuruluşlarında gündem ve özel haber editörü olarak görev aldı. Halen Haber7’de özel haber editörü olarak çalışıyor. ‎

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR