Kılıçdaroğlu'nu ikna edemediler! Resti çekti: Gitmek isteyen gidebilir

Kılıçdaroğlu'nun, CHP'den yeni partiye geçmeyi planlayan ama kararsız olan vekillerin ikna edilmesi için kendisinin devreye girmesini isteyen kurmaylarına net bir cevap vererek, bu talepleri geri çevirdiği ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2026 06:17 GÜNCELLEME 24.07.2026 06:17 SİYASET
Kılıçdaroğlu'nu ikna edemediler! Resti çekti: Gitmek isteyen gidebilir

CHP'de Özgür Özel'in kuracağı yeni partiye geçiş hazırlıkları sürerken, parti içinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hareket eden bazı milletvekilleri, yeni partiye gitme eğilimindeki vekillerin CHP'de kalması için Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesini istedi.

VEKİLLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA İKNA TURU

Bazı milletvekilleri Kılıçdaroğlu'na, yeni oluşuma katılma konusunda tereddüt yaşayan bazı isimlerin kendisinden gelecek bir telefon beklediğini söyledi.

Milletvekillerinin, "Bazı arkadaşlarımız yeni partiye gitmek istemiyor ancak sizden güvence bekliyor. Arayıp konuşursanız CHP'de kalırlar." önerisini Kılıçdaroğlu'na ilettiği öğrenildi.

"ATATÜRK'ÜN PARTİSİNE SAHİP ÇIKMAK İSTEYEN KALIR"

Parti kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun bu talebe olumlu yaklaşmayarak geri çevirdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun, kendisini ikna etmeye çalışan vekillere "Atatürk'ün partisine sahip çıkmak isteyen kalır. Kimlerin, kaç kişinin gittiğiyle ilgilenmiyoruz." diyerek net bir tavır koyduğu belirtildi.

Parti kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinin tercihlerini kişisel görüşmeler ya da siyasi pazarlıklarla etkilemek istemediğini söyledi.

Kurmaylar, "Kemal Bey çok rahat. Kimseyi aramıyor. Siyasetin vaat ve rant pazarlığına dönüşmesini istemiyor. Milletvekillerinin kendi siyasi iradeleriyle karar vermesi gerektiğini düşünüyor." dedi.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Berat Temiz
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR