Yeni Parti’den CHP’li belediye çalışanlarına "Üye Ol" baskısı: Başka iş bakın
CHP ve Yeni Parti arasındaki siyasi savaş belediyelere taşındı. Yeni Parti’nin Belediye çalışanlarına yönelik "Üye olmazsanız istifa edin" restine CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’ndan sert tepki geldi: Tehdit ve baskı hukuken kabul edilemez
ABONE OLÖzgür Özel liderliğinde CHP’yi bölerek kurulan Yeni Parti’nin önümüzdeki ekim ayında büyük kurultayını yapması bekleniyor. Bu kurultaya kadar parti yönetimi CHP'nin üye sayısını geride bırakmaya ve "Yeni CHP biziz" algısı inşa etmeye çalışıyor. Haftalardır süren yoğun çalışmalara rağmen partinin üye sayısı ancak 500 bine ulaşabildi. CHP'den en az 1,5 milyon üye koparmayı hedefleyen Yeni Parti'nin 500 bin bandına uzun bir sürenin ardından erişebilmesi, Özgür Özel'in ekibinde de huzursuzluğa neden oldu.
ÜYE OLMAYANLARA KAPIYI GÖSTERDİLER
Bu kapsamda birçok ilde belediye çalışanlarına CHP'den istifa edip Yeni Parti'ye üye olmaları yönünde yoğun baskı yapıldığı iddia ediliyor. Daire başkanlarının bu süreçte aktif rol oynadığı, belediye personeline "Bir an önce Yeni Parti'ye üye olun, olmuyorsanız istifa edip başka iş bakın" şeklinde tepki çeken söylemlerde bulunulduğu öne sürülüyor. Özellikle İstanbul, Muğla ve Denizli büyükşehir belediyelerinde personele baskının oldukça arttığı bildirildi.
SİYASİ TERCİH HAKLARINI CHP SAVUNDU
Yeni Parti'nin CHP üyelerine yönelik provokatif hamlelerine CHP Başakşehir İlçe Başkanlığından da sert tepki geldi. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İBB'de görev yapan yol arkadaşlarımızın, siyasi tercihleri nedeniyle baskı ve yönlendirmeye maruz bırakıldığına ilişkin tarafımıza çok sayıda iddia ulaşmaktadır. Hiçbir emekçi; siyasi düşüncesi, ideolojisi veya tercihi nedeniyle herhangi bir partiye üye olmaya ya da siyasi bir tercihte bulunmaya zorlanamaz. Tehdit, baskı ve çalışma özgürlüğünü engellemeye yönelik eylemler hukuken kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.
CHP VE YENİ PARTİ KAVGASI DİNMİYOR
CHP ve Yeni Parti arasındaki büyük savaş hemen hemen her alanda kendini göstermeye devam ediyor. CHP'nin sosyal medya hesaplarını gasp edip, meclis grubu kasasını boşaltarak partiden ayrılan Yeni Parti kanadı, CHP'nin belediye başkanlarını da rahat bırakmıyor. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP'li belediye başkanlarını baskı altına almasına önceki gün sert tepki gösteren CHP Sözcüsü Müslim Sarı, "Özgür Özel'in mesajlaşmalar konusundaki yatkınlığını biliyoruz. Ancak bizim belediye başkanlarımızı artık kimse taciz etmesin. Özgür Özel artık başka bir partinin genel başkanı. Bunu idrak etmesi için ne kadar zaman gerekir bilmiyorum" ifadelerini kullandı.