Erdoğan'la görüşme sabrı taşırdı! CHP'den Mansur Yavaş'a ültimatom: Artık kararını ver

Yavaş'ın Erdoğan'la görüşmesi, CHP'yi endişelendirdi. CHP'li yetkililer, Yavaş'ın bir kararla siyasi aidiyetini artık belli etmesi gerektiğini söyledi. Kurmaylar, "Yavaş'ın CHP'de kalması değerli ancak sürecin uzaması onu da yıpratır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2026 06:31 GÜNCELLEME 11.09.2026 06:31 SİYASET
Erdoğan'la görüşme sabrı taşırdı! CHP'den Mansur Yavaş'a ültimatom: Artık kararını ver

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti kendisinden beklenti içinde olan CHP ve YENİ Parti’yi rahatsız etti. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Görüşmeden haberim vardı. Mansur Bey benim onayımla gitti." açıklamasıyla tabandan gelen tepkiyi dindirmeye çalıştı.

CHP kanadında ise artık Yavaş’ın bir karar vermesi gerektiği görüşü hakim. Parti kurmayları, "Bu durum ilanihaye sürdürülemez. Kafamızda son bir tarih var ve bu tarihe kadar herkes siyasi aidiyetini belli etmeli. Mansur Yavaş’ın CHP’de kalması değerli ancak sürecin uzaması onu da yıpratır. Mansur Bey’in bu tutumu böyle devam ederse genel merkezin sabrını zorlar." değerlendirmesini yaptı.

Külliye'de sıcak saatler: Erdoğan, Mansur Yavaş'ı kabul etti! Yavaş'tan sürpriz açıklama

Özgür Özel'den son dakika Mansur Yavaş açıklaması

Yavaş, Beştepe'de Erdoğan'la ne konuştuğunu açıkladı: Destek istedim

Mansur Yavaş’tan dikkat çeken Erdoğan açıklaması

AK Parti'den Erdoğan-Yavaş görüşmesiyle ilgili ilk açıklama

YAVAŞ: GEREĞİNİ YAPARIM

Tartışmaların odağındaki Mansur Yavaş ise, "Eğer tutumum her iki partinin genel merkezleri tarafından bir rahatsızlık sebebi olarak görülürse, gereğini yapmaktan çekinmem." dedi.

X hesabından açıklamada bulunan Yavaş, "Böyle bir ortamda taraf olmayı da, atacağım herhangi bir adımın tarafl ardan birine destek olarak yorumlanmasını da doğru bulmuyorum. Benim durduğum yer açıktır. Sağduyunun olduğu yerdeyim. Gerilimi artırmak yerine azaltmanın, ayrışmayı büyütmek yerine konuşabilmenin doğru olduğuna inanıyorum. Ben mevcut pozisyonumu koruyorum." ifadesini kullandı.

ÇELİK: GÖRÜŞME TALEBİ YAVAŞ’TAN GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mansur Yavaş’ı kabul etmesine ilişkin konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanı’mız, 25 Ağustos’taki Malazgirt Zaferi kutlamalar için gittiği Bitlis Ahlat’tan dönerken Mansur Yavaş randevu talep etmiş. Cumhurbaşkanı’mızın takdiriyle de bu görüşme gerçekleşti. Ankara’nın sorunlarını ve önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımları ele almışlar." dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR