Aykut Erdoğdu, CHP'den istifa edip YENİ Parti'ye katıldı

İBB Davası kapsamında Silivri'de tutuklu bulunan eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP'den istifa etti. YENİ Parti'ye katılacağını açıklayan Erdoğdu, "Bu kararın bedeli olarak tutukluluğumun uzamasını göze alıyorum." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2026 07:26 GÜNCELLEME 19.10.2026 07:26 SİYASET
Aykut Erdoğdu, CHP'den istifa edip YENİ Parti'ye katıldı

Silivri 9 No'lu Ceza infaz Kurumu’nda cezaevinde bulunan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisi üyelik görevinden ayrıldığını ve YENİ Parti saflarına katılacağını duyurdu.

"KARARI POLİS GENEL MERKEZE GİRDİĞİNDE ALDIM"

Aykut Erdoğdu, ayrılık kararının arka planına dair yaptığı açıklamada, süreci 21 Mayıs 2026 tarihine dayandırarak şu ifadeleri kullandı:

"İstifa kararını 21 Mayıs 2026 tarihinde Genel Merkezimize polis girdiğinde aldım. Ancak ya Yargıtay kararıyla ya da Kurultay kararıyla durum değişebilir diye bugüne kadar bekledim. Ancak geldiğimiz noktada bu yükü daha fazla taşıyamayacağım."

"YENİ İFTİRALARI VE TUTUKLULUĞUN UZAMASINI GÖZE ALIYORUM"

Aldığı bu kararın ardından hukuki olarak yeni yaptırımlarla karşılaşabileceğini vurgulayan Erdoğdu, bu adımı bir beklentiyle atmadığını belirtti. "Aldığım bu kararın bedeli olarak haksız ve hukuksuz tutukluluk süremin uzamasını ya da yeni iftiralarla yeni tutuklama yapılmasını göze alıyorum" diyen eski milletvekili, cezaevlerinde bulunan tüm yol arkadaşlarına selam gönderdi.

Mevcut CHP yönetiminin siyasi misyonunu tamamladığını savunan Erdoğdu, YENİ Parti'nin yapılacak seçimleri açık ara kazanacağını öngördüğünü ifade ederek, tüm vatanseverleri bu harekete katılmaya davet etti.

ÖZGÜR ÖZEL'E VE PARTİ TABANINA MESAJ

Mesajında cezaevindeki çalışma arkadaşlarına da seslenen Erdoğdu, teşkilatların ayrımcılık yapmadan samimiyetle çalışması gerektiğini aktardı. Açıklamasını Özgür Özel'e başarı dilekleriyle sonlandıran Erdoğdu, şu sözlere yer verdi:

"Can yoldaşım ve Sayın Genel Başkanım Özgür Özel’e ve tüm yöneticilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Aziz Milletimizin, milli irademizi korumak amacıyla verdiğimiz bu büyük mücadelede her yerde Genel Başkanımızın yanında olmasını ve Kuvayi Milliye disiplini ve cesaretiyle hareket etmesini tüm yüreğimle rica ediyorum."

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR