CHP'den Özgür Özel açıklaması: Özür dilerse kabul ederiz
CHP Genel Koordinatörü Gürsel Tekin, Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemesi halinde partiye dönebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olabileceğini belirten Tekin, Terörsüz Türkiye sürecini desteklediğini açıkladı.
ABONE OLCumhuriyet Halk Partisi Genel Koordinatörü Gürsel Tekin, Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen "Anadolu Sohbetleri" programında parti içi dengeleri ve iç siyaset gündemini hareketlendirecek mesajlar verdi. Özel’in partiye olası dönüş şartından Kılıçdaroğlu’nun yeniden adaylığına kadar birçok başlığa değinen Tekin, önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmelerin yaşanacağını öne sürdü.
"ÖZÜR DİLERSE ELBETTE GELİR, AİLE PARAMPARÇA OLDU"
Parti içinde yaşanan kopuşları değerlendiren ve tablonun ağırlığına değinen Gürsel Tekin, Özgür Özel’in CHP’ye dönüş ihtimaline dair dikkat çeken bir şart ileri sürdü. Tekin, "Sayın Kılıçdaroğlu’na kullanmış olduğu laflardan dolayı özür dilerse elbette, neden gelmesin?" ifadelerini kullandı. Ayrılan milletvekillerinin de dönebileceğinin altını çizen Tekin, asıl hedeflerinin CHP’nin emektar tabanını ve seçmenini yeniden bir araya getirmek olduğunu vurguladı.
Partideki son durumu "Aile paramparça oldu." sözleriyle özetleyen Genel Koordinatör, kırgınlıkların aşılacağını belirterek, "Önümüzdeki günlerde çok sürpriz şeyler olacak. Öfkeyle baba ocağını terk edenler geri dönecektir." mesajını verdi.
"GÜVENİLİR LİMAN" SÖZLERİ
Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir kurultayda yeniden aday olabileceğini savunan Tekin, genel başkanın sahip olduğu tecrübeyle partideki krizleri çözebilecek yetkinlikte olduğunu ifade etti. Tekin, Kılıçdaroğlu’nun partiyi tam anlamıyla "güvenilir bir limana" emanet edene dek sorumluluğunun başında kalması gerektiğini dile getirdi.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM"
Türkiye gazetesinden Berat Temiz'in haberine göre; açıklamalarında dış politika ve iç güvenlik başlıklarına da değinen Gürsel Tekin, devletin millî menfaatlerinin her şeyin üstünde tutulması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda yürütülen adımlara destek veren Tekin, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin "Sonuna kadar destekliyorum, bu sürecin daha da hızlı yürümesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.
Son olarak İBB Meclisi’ndeki muhtemel seçimlere işaret eden Tekin, kazandıkları belediyelerde yönetimin devamlılığını sağlamak adına gereken desteği kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.