Eski Bakan Çelik hayatını kaybetti

Refah-Yol döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini yürüten Necati Çelik hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2009 00:54 GÜNCELLEME 12.01.2009 00:54 SİYASET
Eski Bakan Çelik hayatını kaybetti

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik, "solunum yetmezliği" nedeniyle kaldırıldığı Güven Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde evinde rahatsızlanan ve Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırılan Eski Bakan Necati Çelik'e "solunum yetmezliği" teşhisi konuldu. Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Necati Çelik, Refah-Yol döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini yürütmüştü.

Hayatını kaybeden Necati Çelik için bugün saat 09.30'da HAK-İŞ Genel Merkezi'nde, ardından saat 11.00'de TBMM'de tören düzenlenecek. Çelik'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılınacak namazın ardından doğum yeri olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Hamidiye köyüne götürülecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarımızdan Necati Çelik'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bakanlığı döneminde ülkemize büyük hizmetlerde bulunan merhum Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.''

Açıklamada, Erdoğan'ın, merhum Çelik'in oğlu Ali Çelik'i arayarak ayrıca taziyelerini bildirdiği belirtildi.

BAKAN ÇELİK HASTANEYE GELDİ

Eski bakanlardan Çelik'in ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri Güven Hastanesi'ne akın ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Bir süre hastanede kalan Bakan Faruk Çelik, "Çok değerli siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında önemli bir görev yapmış arkadaşımızı ve ağabeyimizi kaybettik. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı 'Cennet' olsun" dedi.

AJANSLAR