Genelkurmay'dan Ergenekon'a sıkı takip

Genelkurmay, Ergenekon soruşturmasının bazı emekli ve muvazzaf subaylara uzanmasından sonra Mayıs 2008'de başlattığı soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2009 03:46 GÜNCELLEME 12.01.2009 03:46 SİYASET
Genelkurmay'dan Ergenekon'a sıkı takip

Mutlu Çölgeçen'in haberi

Kuvvet komutanlarını toplayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bir dizi yeni emir verdiği öğrenildi. İşte, Orgeneral Başbuğ başkanlığında 7 Ocak 2008'de Genelkurmay Karargâhı'nda kuvvet komutanları ile yapılan toplantıda alınan önemli emirler ve alınan önlemler:

DOSYALAR İNCELENSİN EMİR:
Gözaltına alınan ve tutuklanan görevdeki subay/ astsubayların dosyaları incelensin. Askeri personelin iddia edilen terör eylemine nasıl karıştıkları da değerlendirilecek.

ÖNLEM:
TSK'nın yıpratılmasına yol açan, hukuki meşruiyeti olmayan, askeri personelin görev tanımı dışına taşan faaliyetleri yaptırıma konu edilecek.

BELGELERE GÜVENLİK EMİR:
Medyaya yansıyan askeri belgelerin gerçek olup olmadığı ve kaynağı araştırılsın. Gerçek olan belgelerin nasıl sızdığı, olmayanlarınsa nasıl hazırlandığı incelensin.

ÖNLEM:
Yüksek güvenlikli "e-yazışma" yöntemi geliştirilecek. Kırtasiye kullanımı asgariye indirilecek. Telefon dinlemeye karşı daha güvenli hale getirilecek. Kriptolama sistemleri, dijital kodlar sürekli güncellenecek.

MÜHİMMATA SIKI TAKİP EMİR:
Ele geçirilen silah ve mühimmatların TSK envanterine kayıtlı olup olmadığına bakılsın.

ÖNLEM:
Askeri silah ve mühimmatları için "alternatifli takip" sistemi kurulacak. Silah ve mühimmatların amaç dışı kullanıma izin verilmeyecek. Askeri tesislerin giriş ve çıkışlarına hassas teknik donanımlar kurulacak. -  sabah