Ak Parti beğenmedi ama talibi çok!

Yerel basına göre Ak Parti’den belediye başkan adayı gösterilmeyen Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın Ak Parti’ye kırgın olduğu hafta sonu yapılan açılışlara katılmamasıyla belirgin hale geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2009 16:39 GÜNCELLEME 12.02.2019 13:17 SİYASET
Ak Parti beğenmedi ama talibi çok!

Yine yerel basında yer alan iddialara göre, henüz aday tespiti yapmamış muhalefet partilerinin Başkan Abdullah Kaptan"a adaylık teklif ettiği öğrenildi.

Muhalefetteki Demokrat Parti, Anavatan Partisi, Genç Parti ve Demokratik Sol Parti"nin ittifak halinde Abdullah Kaptan"ı aday göstermek için mutabakat sağladıkları ve teklifin Abdullah Kaptan"a iletildiği iddia edildi.

Abdullah Kaptan"ın teklife olumlu veya olumsuz bir yanıt vermediği, ancak kamuoyunun nabzına göre hareket edeceğini bildirdiği öğrenildi. Bir kısım muhtarların ve sivil toplum örgütlerinin desteğinin devam etmesi halinde Kaptan"ın ittifak adayı olabileceği öğrenildi.

Bilindiği gibi, kesin aday listelerinin seçim kurullarına bildirilme tarihinin 14 Şubat günü olduğu ve bu tarihe kadar Abdullah Kaptan"ın ikna edileceği ve DP, Anavatan, Genç Parti ve DSP"nin ittifakı ile DP"den aday gösterileceği iddia edildi.

 

KAPTAN TEKLİFLERE GÖZ KIRPTI İDDİASI

Abdullah Kaptan"a ittifak sözcüsü olarak DP tarafından teklif götürüldüğü öğrenildi. Başkan Kaptan"ın karar verebilmek için süre istediği ve dün akşam saatlerinde, ittifak teklifine sıcak baktığı ifade edildi. Başkan Kaptan"ın “şartlar oluştuğu takdirde aday olabilirim” dediği öğrenildi.

 

2004 mahalli seçimlerinde DSP-395, Anap-251, DYP-3119, GençP-910 oy olmak üzere dört partinin toplam 4675 oyu bulunuyordu.

(Afyon zafer Gazetesi)