Ak Parti Keçiören adayı belli oldu!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un gece yarısı istifa etmesinin ardından AK Parti, Ankara Keçiören ilçesi adayını açıkladı...

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2009 11:56 GÜNCELLEME 17.02.2009 11:56 SİYASET
Ak Parti Keçiören adayı belli oldu!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un gece yarısı istifa etmesinin ardından AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ak'ı aday gösterecek.Ak, yerel seçimler için Ankara İl Başkan Yardımcılığı'ndan istifa ederek, Keçiören'den meclis üyesi adayı olmuştu.

ALTINOK: 'BİR MÜDDET DİNLENECEĞİM

AK Parti Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilen Turgut Altınok, ''Bir müddet dinleneceğim'' dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, belediyeye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altınok, bundan sonraki siyasi yaşamına nasıl devam edeceğinin sorulması üzerine, ''Bir müddet dinleneceğim, ondan sonra bakacağım'' diye konuştu.

AK Parti yöneticilerinin istifasına nasıl tepki verdiğinin sorulmasına karşılık Altınok, ''Yorum yok'' dedi.

Altınok'u belediye başkanlığı binasına gelişinde, vatandaşlar ve belediye çalışanlarından oluşan kalabalık bir topluluk karşıladı.  Altınok'u alkışlayan gruptan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bazı vatandaşlar ''Hırsızlara fırsat verme'', ''Bizim belediyemizde hırsız yok'', ''Gururlu başkan'', ''Arkandayız'', ''Öl de ölelim'' şeklinde sloganlar attı.

Vatandaşların sevgi gösterisi karşısında Altınok, ''Senelerdir burada görev yapıyorum, böylesi bir sevgi gösterisi çok normal'' dedi.

Altınok, evinden ayrılırken de bazı komşuları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhinde sloganlar attı.

Adaylıktan çekilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ''Adaylıktan çekildim, partiden istifa etmedim.'' açıklamasında bulundu.

Bir daha dönüş yok

Keçiören Belediyesi'nden çıkışta gazetecilerin sorularına kısa cevaplar veren Altınok, gerekirse daha sonra açıklama yapacağını söyledi. Belediye önünde Altınok'a destek veren bir grup vatandaş ise belediye başkanını 'Keçiören seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla uğurladı.

Turgut Altınok Ankara Büyükşehir Belediye'si için AK Parti'den adaya adayı olmuş, fakat büyükşehire mevcut başkan Melih Gökçek aday gösterilmişti. Altınok, dün akşam yaptığı açıklamada meclis üye listelerinin belirlenmesinde yaşanan sıkıntıları gerekçe göstererek Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekildiğini duyurmuştu.


Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 29 Mart seçimlerinde adaylıktan çekilmesiyle ilgili kararının net olduğunu belirterek, "Bir daha dönüşü yok" dedi.
KAYNAK : AA-İHA-CİHAN