Tüzmen'den Patriğe; Asıl biz çarmıha geriliyoruz

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un "Bazen çarmıha geriliyor olsak da burada kalmayı tercih ederiz" sözlerine tepki gösteren AK Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, "asıl biz çarmıha geriliyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2009 15:30 GÜNCELLEME 21.12.2009 15:30 SİYASET
Tüzmen'den Patriğe; Asıl biz çarmıha geriliyoruz

Fener Rum Patriği Bartholomeos ABD'nin CBS televizyonuna verdiği röportajındaki tepki çeken sözlerini değerlendiren AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, açıklamayı çok talihsiz bulduğunu söyledi. Bartholomeos'un Türkiye'de her zaman saygı gördüğünü belirten eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Tüzmen, "Aslında çarmıha gerilen birileri varsa, olsa olsa Türkiye’deki siyasetçileri çarmıha germeye çalışıyorlar." diye konuştu.

"PATRİK HER ZAMAN ÖNDE GELİR"

NTV'ye telefonla bağlanan AK Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen şöyle konuştu:

"Çok talihsiz bir açıklama doğrusu. Burada Başbakanımızın samimiyetini en iyi kendisi bilir. Fakat zamanlaması da enteresan... Böylesine değişik bir açıklamaya ilk defa rastlıyoruz. Burada Fener Rum Patriği her zaman en önde yer alır. Arkasında da milyonlarca da Ortodoks Hıristiyan var. Ruhani bir lider… Dini ve ruhani liderin böyle açıklamalar yaparken kelimeleri çok daha iyi seçmesi gerekir.

"BİZLERİ ÇARMIHA GERİYORLAR"

Aslında çarmıha gerilen birileri varsa, olsa olsa Türkiye’deki siyasetçileri çarmıha germeye çalışıyorlar. Devlet adamlarını, bürokratları, güvenlik güçlerimizi çarmıha germeye çalışıyorlar. Ben böyle bakıyorum. Kimse yanılmasın. Bu kadar zaman içersinde en ufak bir saygısızlık, en ufak bir sevgisizlik bu camiaya gösterilmemiştir. Kimse de bunun farklı bir şekilde yansıtılmasına çalışmamalı. Özellikle böylesine mevkileri işgal edenlerin daha dikkatli demeçler vermesi gerekir. Ben tahmin ediyorum kendisi mutlaka bir açıklama yapacaktır bu konuda. Çünkü bizim ülkemizi seviyor. Türkiye’yi seven bir insanın böylesine bir dönemde çok daha burada sorumluluklarının bilincinde hareket etmesi lazım gerekliğine inanıyorum.

KAYNAK : Haber 7