'CHP'nin MHP'den farklı kalmadı'

Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim’le ilgili sözlerinin Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP) tarafından da tepkiyle karşılandığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2009 00:54 GÜNCELLEME 23.12.2009 00:54 SİYASET
'CHP'nin MHP'den farklı kalmadı'

Ozan Ceyhun, , “Almanya’daki sosyal demokrat örgütler CHP’yle ilişkimizi kesmemizi istiyor” diye konuştu. Ceyhun, kendileri için CHP’nin MHP’den farkının olmadığını belirtirken, SDP’nin son kurultayına CHP’nin hiçbir temsilci göndermediğini bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’la birlikte Parlamento Muhabirleri Derneği’nde gazetecilerle sohbet eden Almanya Sosyal Demokrat Parti’den eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun, CHP’ye eleştirilerde bulundu. CHP’nin, SDP’nin kurultayına katılmadığını belirten Ceyhun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim’le ilgili sözlerinin ardından, Almanya’daki sosyal demokrat örgütlerin CHP’yle ilişkilerini kesmelerini istediğini söyledi.

Ceyhun, “CHP’nin şu anki haliyle bizim için MHP’den farkı yok. Berlin’den baktığınızda CHP, MHP’den farksız. Onur Öymen’in Dersim konuşması sonrasında çoğunluk bu inançta” diye konuştu.
DTP’nin kapatılması konusundaki bir soruya ise Ceyhun, “Partilerin yasaklanmasına prensip olarak herkes karşı ama BDP çatısı altında politikaya devam etmeleri şans olarak görülüyor” dedi. Ahmet Türk’ün BDP çatısı altında yollarına devam edeceklerine ilişkin basın toplantısındaki ‘Öcalan’a yönelik sözleri’nin sorulması üzerine Ceyhun, bu sözlerin talihsizlik olduğunu söyledi. Ceyhun, SDP Hessen Eyaleti Başkanı’nın Şubat ayında Türkiye’ye geleceğini, siyasi partilerle görüşeceğini ve Diyarbakır’a da gideceğini kaydetti.

-“CHP SOSYALİST İNTERNASYONALE KATILDIĞINDA MUHATAP BULAMAYACAK”

Ceyhun, CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’den çıkarılması ihtimalinin sorulması üzerine “Enternasyonalden çıkarmak kolay değil. Ancak CHP enternasyonal toplantısında katıldığında muhatap bulmakta güçlük çekecek” dedi. (ANKA)