Erdoğan'a ödül parasını ne yapacağını sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Erdoğan'a, ''Uluslararası Kral Faysal İslam'a Hizmet Ödülü'' nedeniyle, verilecek 200 bin dolarlık para ödülünü bağışlamayı düşünüp düşünmediğini sordu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2010 11:05 GÜNCELLEME 14.01.2010 11:05 SİYASET
Erdoğan'a ödül parasını ne yapacağını sordu


Ekici, Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Suudi Arabistan tarafından her yıl verilen ''Uluslararası Kral Faysal İslam'a Hizmet Ödülü''nün bu sene Başbakan Erdoğan'a verildiğini anımsattı.

Konuya ilişkin haberlerde, bu ödülle birlikte 200 gram ağırlığında altın madalyon, 24 ayar altından hatıra madalyası ve el yazması sertifikanın yanı sıra 200 bin dolar para ödülünün verileceği bilgisinin yer aldığını belirten Ekici, şu soruları yöneltti:

''Söz konusu ödülü almanızda, Türkiye ziyareti sırasında Suudi Arabistan Kralı'nı kaldığı otelde ziyaret etmenizin ve Kral'a 'Devlet Şeref Madalyası' vermenizin bir etkisi olduğunu düşünüyor musunuz? Para ödülü olarak verilecek 200 bin doları bağışlamayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız, hangi kurum veya kuruluşa bağışlamayı düşünüyorsunuz?''

KAYNAK : AA