Yeni ankette AK Parti'nin oy oranı

Gündem cuntacı subaylar operasyonu ile çalkalanırken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, henüz Başbakan Erdoğan'ın bile görmediği yeni seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Çıkan sonuçlar, Arınç'ı memnun etmiş görünüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2010 08:26 GÜNCELLEME 23.02.2010 08:26 SİYASET
Yeni ankette AK Parti'nin oy oranı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, henüz Başbakan Erdoğan’ın bile görmediği anket sonucunu açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk’teki “Tecrübe Konuşuyor” programına katılarak Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’in sorularını yanıtladı. Arınç seçim ve referanduma ilişkin açıklaması özetle şöyle idi:

REFERANDUM: Öyle bir paket yapmalıyız ki bu paketin bir maddesinde farklı düşünse bile siyasi partiler diğer maddelerine destek olabilmeyi de düşünebilsinler. Hem onların desteğine ihtiyacımız var, hem de referanduma sunduğumuz zaman toplumun o kesimleri kendilerini orada görebildikleri için referandumda ’evet’ oyu kullanabilsinler. İyi çalışmayla, iyi ambalajla, iyi paketle Meclis’in ve halkın önüne çıkmak mecburiyetindeyiz.

Başbakan’ın görmediği anketi açıkladı: AK Parti % 39

Cumartesi günü kendisine sunulan ve henüz Başbakan’ın dahi bilgisine sunulmamış anket sonuçlarına göre AK Parti’nin oyunun yüzde 39 olduğunu belirten Arınç, Özal ve Ecevit örneklerini anımsatarak, “referandum rüzgarıyla seçime gitme” gafletine düşmeyeceklerini vurguladı. Arınç, “Ben olsam seçime giderdim” sözünü muhalefetin blöfünü görme amaçlı kullandığını ifade etti.